Zavřít reklamu

Když řekneme, že jeden z Apple Storů naleznete i uprostřed Tichého oceánu, asi si budete ťukat skutečně intenzivně na čelo Aplikace Apple Store, za kterou nestojí nikdo jiný než Apple, ale před pár dny skutečně tvrdila, že jeden z kamenných obchodů Applu – konkrétně pobočku Mock Store – nenaleznete na pevnině, ale kdesi v obrovské vodní ploše oceánu. Zjevná „chyba“ ale brzy zmizela a nyní ji tam už nenajdete.

Na první pohled bylo s Mock Store vše v pořádku, jelikož adresa obchodu byla na Bubb Road v Cupertino. Pokud ale uživatel chtěl vidět umístění na mapě, tak ho aplikace nasměrovala do oceánu. Nutno říct, že Bubb Road je skutečná adresa, kterou lze najít, pokud pojedete zhruba 10 minut na západ od Apple Parku. Poštovní směrovací číslo 9014, které bylo rovněž k vidění u adresy Mock Store, ovšem neexistuje. Ještě vtipnější byl samotný obrázek Apple Storu. Jsme zvyklí, že při kliknutí na daný kamenný obchod vidíme povětšinou vchod daného obchodu. V tomto případě ale bylo vyobrazeno pouze jablko. Je jasné, že podobná humorná chyba, za kterou však velmi pravděpodobně stál nějaký vtipálek přímo z Applu, způsobila mezi uživateli Twitteru a Redditu pozdvižení. Jeden člověk si dokonce v Mock Store objednal 10,2″ iPad, aplikace mu pak nabídla, že si zařízení může vyzvednout osobně – a hádejte, kde. Pokud tipujete, že v Tichém oceánu, trefili jste se přímo do černého.

Úsměvné je vcelku i to, že se chyba (nebo vtípek – kdo ví) dotkla právě obchodu na Bubb Road. Jedná se totiž o jeden z nejzáhadnějších obchodů Applu vůbec, jelikož v souvislosti s ním kolují pověsti například o tajném testování nových, doposud nevydaných produktů v jeho útrobách, kvůli čemuž pro něj mají platit i jiná pravidla než pro ostatní Apple Story. Zda jsou tato tvrzení pravdivá však ví jedině Apple.

Dnes nejčtenější

.