Zavřít reklamu

Jablečná streamovací platforma Apple TV+ je venku již téměř dva týdny a za tu dobu se zalíbila nejen mnoha kritikům, ale i široké veřejnosti, podle níž jsou seriály poměrně originální. Byť je tedy obsahu v porovnání například s Netflixem o poznání méně, Apple tento neduh dohání kvalitou a zatím to vypadá, že se službě bude dařit. Přesto se však krátce po vydání objevily zprávy o personálních změnách, které na sebe nenechaly dlouho čekat a byly oficiálně potvrzeny.

Pokud by bylo Apple TV+ neúspěch, jistě by ze společnosti odešlo mnoho nadaných lidí, kteří se na tvorbě obsahu podíleli. Zatím to však vypadá na pravý opak a platforma si nevede vůbec špatně, což je v rozporu s personálními změnami, jež krátce po vydání nastaly. Snad největším překvapení přišlo v případě Kima Rozenfelda, který původně stál v čele obsahu a samotného vydávání jednotlivých snímků. Této role se však vzdal a místo toho bude hledat štěstí ve světě showbyznysu jako kreativec, což pro něj bude jistě oproti dvěma letům u Applu změna. Konec konců, Rozenfeld se o Apple TV+ staral již od roku 2017 a k jablečné společnosti se přidal krátce po producentech Zacku Van Amburgovi a Jamiemu Erlichtovi. Do té doby zastával u Sony stejnou roli a zodpovídal za obsah. Kromě toho si vyzkoušel také práci v ABC Studios, kde pracoval jako producent a postaral se například o skvělý sitcom Two Guys and a Girl či seriál Huge.

Povinnosti po Rozenfeldovi převezme Matt Cherniss, který se aktuálně podílí na jednotlivých seriálech a dohlíží na jejich tvorbu. Nejinak tomu bude i u Molly Thompson, jež si vezme na paškál dokumentární filmy a snímky, tedy v podstatě jako doposud. Uvidíme, jak se Kimovi bude nadále dařit. S Applem chce však nadále spolupracovat, a to jako producent ve společnosti Half Full Productions, jíž vlastní. V každém případě ho čeká ještě plodná kariéra a nezbývá než čekat, s čím přijde příště. Ač se totiž v minulosti podílel spíše na sitcomech, byl to také on, kdo se postaral o spoustu obsahu na Apple TV+.

Dnes nejčtenější

.