Zavřít reklamu

Pokud netrpělivě vyčkáváte na příchod nového 16” MacBooku Pro, který mnozí analytici předpovídali na konec letošního roku, máme pro vás dobrou zprávu. Letošní představení tohoto stroje je totiž podle informací portálu 9to5mac stále ve hře. Apple totiž na tento týden svolal do New Yorku soukromou tiskovou konferenci, jejíž účel je sice v tuto chvíli nejasný, avšak jelikož stejným způsobem odhalil i AirPods Pro, podobné představení MacBooku Pro se 16” displejem by zřejmě nebylo ničím překvapivým. 

Kdy přesně se má či měl soukromý briefing se zástupci médií a jinými hosty v New Yorku odehrát bohužel zdroje 9to5mac neuvádí. Poměrně nahlas se však hovoří o první polovině tohoto týdne – tedy dnešku, úterku a středě. Pokud by se Apple přidržel stejné taktiky jako u AirPods Pro a odhalil by produkt hned po skončení schůzky, dnešek se dá vyloučit. Dočkat bychom se tedy teoreticky mohli buď zítra nebo ve středu v průběhu odpoledne. 

Nejen MacBook Pro

Je však potřeba si přiznat, že témat pro svolání soukromé tiskové konference má Apple v tuto chvíli v rukávu víc. Stále totiž čekáme na zahájení prodejů Maců Pro a Pro Display XDR, o kterých toho zatím svět také zas tolik neví a tudíž by nebylo překvapivé, kdyby se Apple rozhodl zástupce médií s těmito produkty ještě před jejich vstupem na trhu více seznámit. Přeci jen, jedná se o svým způsobem revoluční produkty, které posunou hranice počítačů opět o pořádný kus dopředu,  za což si pozornost zajisté zaslouží. Oproti tomu 16” MacBook Pro toho zřejmě tolik nového přinese a tudíž povyk okolo něj Apple tak úplně chtít vyvolat nemusí. Tak či onak, jasněji bychom mohli mít už v několika následujících hodinách, maximálně desítkách hodin. 

Dnes nejčtenější

.