Zavřít reklamu

Není žádným tajemstvím, že Apple ve svých dílnách chystá 16” MacBook Pro, kterým by rád v následujících týdnech či měsících nahradil stávající 15” modely. Přesný termín jeho představení sice zatím nevíme, díky souborům v kódu macOS 10.15.1 však už víme alespoň to, jak bude zhruba novinka vypadat. Jeden velmi zajímavý obrázek se podařil dnes z macOS 10.15.1 vytáhnout i vývojáři Guilhermu Rambovi. 

Obrázek, který nejnovější verze macOS Catalina obsahuje, zobrazuje mírně přepracovaný Touch Bar. Ten nebude nově celistvý, ale dle obrázku přinese oddělený senzor pro Touch ID – tedy řešení, které Apple využil i u nových MacBooků Air. Podle Ramba se navíc dá očekávat, že kromě odděleného senzoru pro Touch ID přinese novinka i fyzický Escape, kteří mnozí profesionální uživatelé vyžadovali. Víc se toho však bohužel v macOS zatím objevit nepodařilo. Nicméně nedá se vyloučit, že se v následujících hodinách či dnech ještě pár zajímavých úniků objeví. 

macbookpro16touchbar

S neveselými zprávami však ještě nekončíme. Zatímco nový obrázek do macOS přibyl, ikona, která v něm byla objevena před týdnem, z něj totiž byla v ostré verzi 10.15.1 odstraněna. Z toho tak víceméně vyplývá, že představení novinky je oficiálně odloženo a to velmi pravděpodobně až na příští rok. Její dokončení se tedy zřejmě protáhlo mnohem více, než samotný Apple čekal. Ostatně, právě nedokončení 16” MacBooku Pro může být důvodem, proč Apple v říjnu neuspořádal tradiční Keynote. Jen pro AirPods Pro totiž podobná událost samozřejmě nedává příliš smysl. 

Dnes nejčtenější

.