Zavřít reklamu

Nintendo se poslední dobou snaží kromě své přenosné konzole Switch upírat pozornost také k mobilním platformám, což jasně dokázalo například vydáním Fire Emblem Heroes nebo nedávného hitu s italským instalatérem v hlavní roli. Závodní hra Mario Kart Tour se doslova přes noc stala jedním z nejstahovanějších titulů na iOS a vydobyla si přední příčku rovnou v několika žebříčcích. To však neznamená, že na hru japonská herní společnost zapomněla, ba právě naopak. Konečně se totiž dočkáme plnohodnotného multiplayeru.

Je to již měsíc, co světlo světa spatřila závodní hříčka Mario Kart Tour. Ihned si vydobyla srdce milionů hráčů po celém světě a její úspěchy mluví za vše. Za prvních pár týdnů si hru vyzkoušelo přes 123 milionů hráčů, což ji vystřelilo mezi nejhranější tituly na iOS. Přesto ale Nintendo na pár důležitých herních mechanik a funkcí pozapomnělo, což se nyní snaží uživatelům vynahradit. Řeč je zejména o multiplayeru, který ve hře dosud chyběl. Jediným online prvkem byly žebříčky a pravidelné měření nejvyššího skóre, avšak to se zdaleka nedokázalo vyrovnat plnohodnotnému módu pro více hráčů. Nintendo prosby hráčů vyslyšelo a přispěchalo s řešením, díky němuž si budeme moci poměřit síly s kamarády i náhodnými hráči z celého světa. Nejdříve nás ale v prosinci čeká beta, která pomůže společnosti otestovat zatížení serverů a vyladit potřebné detaily.

Jediná nevýhoda tkví v tom, že k beta verzi budou mít přístup pouze předplatitelé Mario Kart Tour Gold Pass, který stojí 4.99 dolarů. Kromě přístupu k multiplayeru balíček obsahuje také speciální výzvy, dárky a herní měnu v podobě 200cc. Zda se režim pro více hráčů uvolní i širšímu spektru hráčů je zatím otázkou, ale s nejvyšší pravděpodobností by tomu tak mělo být okamžitě po skončení testování. Konec konců, hráči si sice nejnovější závodní hru od Nintenda nadmíru pochvalují, ale největší kritiku hra sklízí právě za nepřiměřené platební brány, které hráčům často odpírají herní obsah nebo jednotlivé funkce. Uvidíme, zda se s tím japonská herní společnost rozhodne něco dělat.

Dnes nejčtenější

.