Zavřít reklamu

Je to již nějaký ten pátek, co jsme informovali o nejnovější závodní hře od Nintenda, která se vůbec poprvé podívala na mobilní zařízení. Řeč je o italském instalatérovi a jeho přátelích, kteří poměří síly na závodní dráze a v roztomilých autech se pokusí dojet do cíle jako první. Hra vyšla teprve včera a zaznamenala obrovský úspěch, zejména u skalních fanoušků, jenž si pochvalují grafickou stránku i zpracování samotných charakterů. Pár vad na kráse Mario Kart Tour ovšem má.

Ač Nintendo tvoří poměrně specifické tituly, které ne vždy sednou úplně každému, nejnovější závodní hra s Mariem se stala hitem a jak v Spojených státech, tak v rodném Japonsku trhala rekordy. Podle agentury Sensor Tower, vykonávající průzkum a analýzu dat, se hra umístila na první příčce nejstahovanějších her rovnou v 58 zemích a stala se 19. nejvýdělečnější hrou, alespoň tedy ve Spojených státech. Hravě tak překonala poslední titul s italským instalatérem, Dr. Mario World, jenž ve světě příliš nepochodil. Jediným úspěšnějším počinem Nintenda tedy zůstává Fire Emblem: Heroes, povedené RPG, které ještě nějakou dobu zůstane nepřekonáno. Jedinou vadou na kráse tedy zůstávají mikrotransakce, se kterými japonská herní společnost mírně řečeno přestřelila a rozhořčila tímto krokem spoustu příznivců.

Například abyste si mohli odemknout zlaté výzvy a spoustu dalších funkcí, musíte zaplatit měsíční předplatné v hodnotě 4.99 dolarů, tedy zhruba 139 korun. Co se týče samotné hratelnost, bohužel mikrotransakce uzavírají hráče za platební brány. Za zaplacení poplatku získáte totiž také výhodu do online závodů, a jednoduše se tak bez vlastního přičinění můžete stát nejrychlejším závodníkem. Konkrétně se jedná o mód 200cc, díky němuž budete podstatně rychlejší než spoluhráči. Pokud by šel režim odemknout pomocí běžného hraní, dalo by se nad tím ještě přimhouřit oko, ale jedinou možností je vytáhnout kreditní kartu. Své rozhořčení si pro sebe nenechal ani zahraniční portál Polygon, který vyzdvihl Apple Arcade a neváhal tvrdil, že v tomto konkurenčním prostředí hru Nintendo dobrovolně odsoudilo k zániku. Kdo by chtěl platit 4.99 dolarů měsíčně za jednu hru, když si za stejnou částku může koupit neomezený 30 denní přístup k jablečné platformě. Uvidíme, zda japonská společnost svůj přístup přehodnotí, ale ještě je čas tuto nepříjemnost napravit.

Dnes nejčtenější

.