Zavřít reklamu

Pokud bychom měli jmenovat nejznámější a nejpovedenější herní série Nintenda, Mario Kart by byla rozhodně jedna z nich. Tahle roztomilá závodní hříčka učarovala obrovskému počtu hráčů a není divu, že se při vydání vždy umístila v seznamu nejprodávanějších titulů, ať už ve své domovině nebo na západě. Nejen z tohoto důvodu se japonská společnost rozhodla přivést tyto legendární závody také na jablečná zařízení, kde si Mario Kart užijeme již brzy.

Je to již rok a půl, co Nintendo slibovalo uživatelům iOS a Androidu plnohodnotný zážitek. Od té doby bylo však ticho po pěšině a většina hráčů se pomalu vzdávala naděje, že se bude italský instalatér prohánět ve svém voze i na jablečných zařízeních. Naštěstí vývojáři na fanoušky nezapomněli a nyní se konečně dozvídáme kromě oficiálního data vydání i spoustu podrobností a detailů. Původně totiž internetem kolovaly spekulace, že se Mario Kart dočkáme již v březnu, což Nintendo zmeškalo zhruba o půl roku. Jisté je, že nás čeká široká paleta vozů, známých postav a různorodých map, kde budeme moci poměřit síly s ostatními hráči nebo umělou inteligencí.

Souvisejíci

Hratelnost bude pochopitelně přizpůsobena mobilním zařízením, ovládání má být značně zjednodušené, a stejně tak speciální schopnosti postav. Jak přesně bude ale systém fungovat drží zatím tvůrci přísně pod pokličkou. Údajně nás však čeká plnohodnotný zážitek, srovnatelný s konzolovou verzí. Zároveň se díky iOS 13 můžeme těšit na podporu Xbox One a PS4 ovladače, takže hráči zvyklí na klasické ovládání se nemusí mobilní verze bát. Vše se konec konců dozvíme v den vydání, který připadl na 25. září a již nyní je možné si hru předobjednat na App Store. Nezbývá než čekat, zda vývojáři dostojí svým slibům a naservírují nám povedený port. Nintendo to ale s mobilními hrami umí, takže se dá počítat s tím, že kompaktnější verze této legendární série na tom nebude jinak.

Dnes nejčtenější

.