Zavřít reklamu

Každoroční svátek Halloween je v plném proudu, což pro vývojáře znamená jen jedno – oznamovat hororové hry jako na běžícím páse a přidávat do stávajících titulů aktualizace, které nejednoho hráče vyděsí k smrti. Nejinak je tomu i u tvůrce Scotta Cawthona, jenž stojí za vynikající, ale mírně pozapomenutou sérií Five Nights at Freddy’s, která v minulosti nemohla chybět při žádném svátku mrtvých. Naštěstí chce vývojář vrátit sérii zašlou slávu a přichází s remasterem druhého dílu.

Je to již pár měsíců, co tvůrci ze studia Clickteam oznámili dohodu se Scottem, díky níž mohli vydat remasterovanou existující počítačovou herní sérii také na mobilní zařízení a přispět svou troškou do mlýna. Postupně tedy začali pracovat na portech a první díl Five Nights at Freddy’s se na iOS podíval již v červenci. Tedy ne, že by snad na jablečný systém nevyšel už před několika lety, ale tehdy se dočkal poněkud kostrbatého ovládání a nepříliš atraktivní vizuální stránky. Z tohoto důvodu se vývojáři rozhodli vytvořit remaster pro každý díl zvlášť, což znamená nejen vylepšenou grafiku, ale také spoustu nových funkcí a propracovanější obsah.

Kromě toho se v srpnu na mobilní zařízení podívala také poslední hra ze ságy, Five Nights at Freddy’s 6: Freddy Fazbear’s Pizzeria Simulator, která byla dosud exkluzivní dostupná pouze na počítače. Nyní však tvůrci přispěchali s dalším vylepšeným dílem, tentokrát v pořadí druhým, který na iOS a Android vyšel ve formě bezplatné aktualizace. Kromě vyššího rozlišení nabízí také kvalitnější zvuky, podporu větších obrazovek a s tím spojený nový mód zobrazení, díky němuž nebudete muset hrát pouze v poměru 4:3, ale obraz se roztáhne na celý displej. V každém případě se jedná o příjemnou zprávu, která jistě potěší nejednoho fanoušky hororových her a zároveň se jedná i o perfektní načasování, jenž by mohlo ve spojitosti s Halloweenem nalákat nové hráče. Pokud se tedy nebojíte děsivých a zlověstných plyšáků, kteří se budou plížit ve stínech a pokusí se vás zabít, zamiřte na App Store a dejte této netradiční hororové sérii šanci.

Dnes nejčtenější

.