Zavřít reklamu

Pamatujete si ještě na doby, kdy platformě YouTube vládla videa z hororové série Five Nights at Freddy’s, která se stala během krátké chvíle naprostým hitem a mluvilo se o ní na každém rohu? My rozhodně ano a ač sláva tohoto počinu od vývojáře jménem Scott Cawton již dávno pominula, s herním světem tehdy pořádně zamávala a nasbírala na Steamu desítky tisíc kladných recenzí, což nevyhnutelně vedlo k vydání hry na další platformy. Nejinak je tomu i u šestého dílu s podtitulem Freddy Fazbear’s Pizzeria Simulator, který se podívá na iOS a Android.

Pokud byste čekali, že se hra bude hrát úplně stejně jako předchozí díly, musíme vás zklamat. Naštěstí se Scott, který na hře pracuje ve spolupráci se studiem Steel Wood Games, poučil a do hry zakomponuje nové herní mechaniky, jež by mohly sérii vrátit zašlou slávu. Na rozdíl od předchůdců nás totiž čeká výstavba vlastní pizzerie, kde budeme moci zapojit svou fantazii a navrhnout si jak vzhled, tak vybavení své restaurace. Po jejím dokončení bude na vás, abyste se o ni starali, vyřídili vše potřebné a nakonec svůj malý projekt přeměnili v obrovské impérium. Nezní vám to moc hororově? Inu, tentokrát dali tvůrci větší prostor příběhu a můžeme vás ujistit, že se z poklidného simulátoru brzy stane pořádně hororová podívaná, která vám jen tak nedá spát.

Na mobilním portu pracuje studio Clickteam, které si vzalo na starost také předchozí díly, jenž chce přepracovat a nabídnout hráčům vyšší rozlišení a kvalitnější ovládání. Podle jejich slov se tak můžeme těšit na stejný zážitek, na který jsme zvyklý z počítačové verze a kromě šestého přírůstku do série nás v budoucnu čeká také pět předchůdců, kteří se na iOS v dohledné době objeví. Nebudeme vás však dále napínat a rovnou vás odkážeme do App Storu, kde si můžete hru pořídit za lidových 79 korun. Pouze za předpokladu, že si tedy troufnete vydat se do světa plného strachu, nejistoty a hutné atmosféry, kdy nevíte, co na vás za rohem vyskočí.

Dnes nejčtenější

.