Zavřít reklamu

Minulý týden Apple poměrně nečekaně nepřímo potvrdil blížící se příchod nové generace AirPods. Do 1. bety iOS 13.2 totiž umístil jednak ikonu sluchátek, za kterou se dle všeho právě AirPods 3 ukrývají, a také relativně velké množství kódu souvisejícího s jejich funkcemi, zejména pak potlačením okolního hluku. Z tohoto pozvolného uzpůsobování systému je tak víceméně jasné, že se premiéra třetí generace AirPods kvapem blíží. Přesně to nyní potvrdil i Amazon, který začal prodávat silikonové pouzdro pro tento produkt.

Pouzdro pochází podle popisku z dílny společnosti ESR, která specializuje spíše na levnější příslušenství ke smartphonům. Ostatně, důkazem může být právě cena pouzdra pro AirPods 3, která je nastavena jen na 9,99 dolarů. Nicméně specializace na levnější sortiment z ní rozhodně nedělá nespolehlivý zdroj, ba naopak. Příslušenství totiž chrlí po kvantech a do jeho výroby se – jako naprostá většina ostatních výrobců – nepouští až do chvíle, kdy o produktu, pro který je výrobek určen, neví takřka vše. V opačném případě by se vystavila riziku, že jí vyrobené příslušenství bude ve výsledku k ničemu a peníze, které do nich byly vloženy, přijdou vniveč. Rozhodně tedy není důvod nad tímto výrobcem mávnout rukou, jelikož je velmi pravděpodobné, že od svých zdrojů ví o AirPodech 3 skutečně mnoho – tedy i přesné rozměry.

Silikonový obal na nové nabíjecí pouzdro pro AirPods 3 má rozměry 4,82 cm x 7,3 cm x 3 cm, přičemž samotné pouzdro bude odhadem o 1 až 2 milimetry ve všech rozměrech menší. V porovnání s klasickým nabíjecím pouzdrem, které má 5,4 cm x 4,4 cm x 2,1 cm se tak jedná o relativně zajímavou rozměrovou změnu. Applu však nic jiného vzhledem k upravenému designu sluchátek nezbylo. Podle uniklé ikony bude totiž „nožka“ ukrývající baterii k „pecce“ připojena z trochu jiného úhlu, čímž se znemožní využívání stávajícího vnitřního designu pouzdra. Jako jediné řešení se tak nabízí vnitřní přepracování, díky kterému nabídne i nové pouzdro pohodlné nabíjení sluchátek, jako tomu je i nyní. Za povšimnutí však nestojí jen změna tvaru, ale také zachování Lightning portu na spodní straně, se kterým se hodlal Apple podle některých analytiků díky podpoře bezdrátového nabíjení u pouzdra rozloučit. Jak se však zdá, minimálně pro tuto generaci jej ještě ponechá.

Premiéra už za pár týdnů? Snad ano

Kdy přesně by mohl Apple AirPods 3 představit je v tuto chvíli ve hvězdách. Vzhledem k tomu, že má podle mnohých analytiků na konec tohoto měsíce naplánovanou další Keynote se však zdá vcelku pravděpodobné, že si sluchátka odbudou premiéru právě na ní. Pokud se tedy chystáte na nákup AirPodů, doporučili bychom nyní spíše vyčkat, zda se náhodou za pár dní či týdnů skutečně neobjeví jejich nová generace, která by měla tu nynější  v lecčem překonat. Beta iOS 13.2 už totiž potvrdila minimálně aktivní potlačení okolního hluku, spekuluje se však i o odolnosti vůči prachu či vodě, lepším zvuku, delší výdrži a snad i monitorovacích funkcích pro zdraví.

Dnes nejčtenější

.