Zavřít reklamu

S příchodem nových iPhonů jsme se bohužel museli rozloučit i s jednou skvělou funkcí, kterou řada jablíčkářů milovala – 3D Touch. Těžko říct, proč se Apple rozhodl pro odstranění této vychytávky. Nikdo z nás s tím ale bohužel nic neudělá a na nových iPhonech už se tedy musíme spokojit pouze s náhradou v podobě funkce Haptic Touch, která se poprvé objevila minulý rok u iPhonu XR. Společně s funkcí 3D Touch spousta uživatelů využívalo možnosti virtuálního trackpadu. Ten jste mohli vyvolat silným zatlačením prstu na prostor klávesnice. Poté jste se mohli prstem jednoduše pohybovat kdekoliv v napsaném textu a upravovat jej. S ukončením podpory 3D Touch je však tato funkce nenávratně pryč – anebo není?

Jak na iPhonu 11 a 11 Pro (Max) aktivovat virtuální trackpad

Na nejnovějších vlajkových lodích od Applu se stále virtuální trackpad nachází. Bohužel však jeho využití není tak pohodlné, jako u zařízení s 3D Touchem. Pokud byste chtěli na iPhonu 11 či iPhonu 11 Pro (Max) virtuální trackpad aktivovat, tak stačí, abyste na klávesnici podrželi prst na mezerníku. Tímto dojde k aktivaci virtuálního trackpadu a můžete s ním fungovat prakticky úplně stejně, jako u starších modelů. Nutné však je, abyste trackpad aktivovali právě pomocí mezerníku – nemůžete tedy zatlačit kdekoliv na plochu klávesnice.

Jak už jsem zmínil v úvodu, tak bohužel s odstraněním 3D Touch nic nenaděláme. Navíc se ani neočekává, že by se jablečná společnost rozhodla tuto skvělou vychytávku do zařízení další generace přidat. Nezbývá nám tak nic jiného, než 3D Touch pomalu pohřbít a uvést v zapomnění. Součástí iOS 13 a potažmo nových vlajkových lodí jsou však také další vychytávky, které vás naopak určitě potěší. Pokud si o nich chcete přečíst více, tak si určitě rozklikněte související článek u tohoto odstavce s 10 tipy a triky pro iOS 13, které byste měli znát.

Dnes nejčtenější

.