Zavřít reklamu

Analytická společnost KGI Securities a její hlavní osobnost, analytik Ming-Chi Kuo, je v posledních dnech v ráži. Přes víkend se zase pustil do předpokladů o tom, co všechno bude obsahovat plánovaný iPhone 8. Nový report obsahuje pár zajímavých informací, které potvrzují jak to, co už nějaký ten pátek víme, tak odhalují některé novinky, které nám byly dosud utajeny. Sobotní report se zaměřil mimo jiné na nový OLED displej a nové technologie, které budou s jeho aplikací přeneseny do reality. Vypadá to, že se máme opravdu na co těšit!

iPhone 8 má dostat zhruba 5,1″ OLED displej, který bude kompletně bezrámečkový a zároveň by měl nabídnout zahnuté okraje, pravděpodobně tak, jako to mají modely Edge od Samsungu. Ačkoliv je jasné, že Apple přijde s nějakým „svým“ řešením a nebude jej čistě kopírovat. S tímto novým displejem se pak bude vázat i skupina zcela nových funkcí a specifického využití.

Tím, že bude displej flexibilní, a bude tak zasahovat i do okrajů bočního rámu telefonu, nepůjde využít klasický 3D Touch, který známe z nových iPhonů. Apple tak musel údajně přijít s novou technologií, která bude v takto zahnutých panelech použitelná. Místo původního „FBCB senzoru“ se tak v iPhonu 8 objeví nový „film sensor“. Ten nabídne podstatně vyšší citlivost a dokáže rozpoznat širší paletu stisknutí.

Apple prý také musí zesílit samotný panel, jelikož jsou OLED displeje podstatně křehčí, než klasická LCD. A právě 3D Touch jistou úroveň tvrdosti vyžaduje. Nový panel tak bude zpevněn speciálním kovovým rámečkem. Zatím se ovšem neví, zda-li bude tento rámeček součástí celkového šasi (a bude tak viditelný zvenčí), nebo půjde pouze o další interní komponentu.

iPhone 8 koncept 3

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.