Zavřít reklamu

Apple včera během keynote, v rámci které došlo k představení nových iPhonů, ve velkém mluvil o inovovaných fotoaparátech, které doplňuje také inovovaný software. Novinek v oblasti softwaru týkajícího se focení bylo poměrně dost, jednou z nich je i dlouhoočekávaná funkce, která umožní využívat portrétní režim při focení domácích mazlíčků a dalších nespecifikovaných předmětů u iPhonů 11, tedy nástupců iPhonů XR.

V současné době je u iPhonu XR portrétní režim dostupný, resp. funkční, jen v případech, kdy je před objektivem umístěný obličej nějakého člověka. To se s novými iPhony mění. Apple na oficiálním webu informuje o tom, že nový iPhone 11 umožňuje využití některého z portrétových režimů i při focení domácích mazlíčků nebo různých předmětů. Majitel nového iPhonu 11 tak nebude limitovaný pouze na lidské tváře. Za změnou stojí přidání druhé čočky fotoaparátu, díky které je možné správně „namapovat“ hloubku focené scény a umělý bokeh efekt pokud možno co nejpřesněji vytvořit. Díky změnám v softwaru je pak tento postup aplikovatelný takřka na každý předmět, který se majitel rozhodne vyfotit, ať už jde o lidi, zvířata či objekty.

iphone-11-portrait-mode-800x366

V současné době je u nového iPhonu 11 k dispozici celkem čest speciálních režimů, které jsou dostupné při focení skrze Portrait Mode – Natural, Studio, Contour, Stage, Stage Mono a nový High-Key Mono. To je podstatný rozdíl oproti třem režimům u loňského iPhonu XR. Nedá se navíc vyloučit, že další režimy na telefon dorazí v průběhu následujících měsíců jakožto součást aktualizací iOS 13. Vše však ukáže až čas.

Dnes nejčtenější

.