Zavřít reklamu

Včera večer jsme vás na našem webu informovali o dražbě šeku s originálním podpisem Steva Jobse, která startuje již tento týden na ceně 20 000 dolarů. Není to však jen šek, co se bude v brzké době v souvislosti s otcem jablečné společnosti dražit. Dražbu dalších tří předmětů s Jobsovým podpisem totiž plánuje i jedna společnost z Bostonu.

V aukci, která je naplánovaná na osmého března, budou moci zájemci vydražit tři opravdu velmi zajímavé věci. První a zároveň nejcennější z nich je žádost o zaměstnání z roku 1973, kdy se tehdy ještě osmnáctiletý Steve Jobs ucházel o post elektronického technika či designového inženýra. Zatímco je počáteční cena této rarity vyčíslena na pět tisíc dolarů, podle odhadů se tato žádost prodá minimálně za desetinásobek, tedy za více než padesát tisíc dolarů.

Druhým předmětem aukce je příručka věnovaná správě systému Mac OS X, na které je krom Stevova podpisu i drobné věnování. Tato příručka pochází z roku 2001 a její vyvolávací cena je jeden tisíc dolarů, odhadovaná konečná cena je pak pětadvacet tisíc dolarů. Jako třetí půjde do dražby podepsaný novinový článek z plátku Daily Post, který pojednává o uplynulé WWDC a je datován k 10. červnu 2008. Jeho cena pak startuje na dvou a půl tisících dolarech, přičemž by se mohl prodat až za patnáct tisíc dolarů.

Těžko v tuto chvíli říci, zda jsou odhady ceny reálné či nikoliv. V minulosti jsme si však již několikrát dokázali, že jsou sběratelé za podobné kousky ochotni vyplatit opravdu neuvěřitelné sumy. Například jiný podpis na titulní straně Newsweek se dokázal v minulosti prodat za neuvěřitelných 50 587 dolarů. Je tedy poměrně pravděpodobné, že ani tyto tři předměty nevyjdou jejich kupce lacino.

steve-jobs-laugh-fb

Zdroj: appleinsider

Dnes nejčtenější

.