Zavřít reklamu

Naše téměř pravidelná týdenní rubrika týkající se her zdarma od společnosti Epic Games zdaleka nekončí, ba právě naopak. Studio se totiž opět probralo a rozhodlo se neusnout na vavřínech. Hra Fortnite je sice větší než kdy jindy a vývojáři doslova sedí na miliardách dolarů, ale přesto nemají dost a stále se nevzdali tendence přebírat uživatele Steamu. I z tohoto důvodu se tvůrci vytasili dalšími dvěma tituly, které mají zapůsobit na nové hráče a v ideálním případě je donutit vytvořit si účet v obchodě Epic Store.

Řeč je o kvalitním plošinovce Celeste, jež vás zavede do chladného světa, kde se budete muset postavit vlastním démonům a zdolat horu Celeste Mountain. Většinou sice podobně laděné tituly na příběhu nestaví, ale tato hříčka od tvůrců Towerfall je výjimkou. Čekají na vás děsivá tajemství, jež hora skýtá a bude jen na vás je odhalit. Nechybí stovky unikátních a pořádně složitých výzev, poměrně náročná obtížnost a bonusové kapitoly, které se vám odemknou až po úspěšném dokončení speciálních úrovní. Hra na vás na hezkých pár hodin zabaví a k plynulému hraní budete potřebovat minimálně Windows 7 či macOS 10.7.5, procesor Intel Core i3 M380, 2GB RAM a grafickou kartu Intel HD 4000. Pokud si ale potrpíte na ještě temnější kousky, další titul vás potěší. Nezávislá ponurá hra Inside od studia Playdead vás zavede přímo do centra jakéhosi experimentu, který se v ponurém světě odehrává. Pochopitelně to budete právě vy, kdo se vžije do malého chlapce, jenž putuje krajinou a zjišťuje, o co jde. Nebudeme však nic prozrazovat, i sebemenší detail by mohl být potenciální spoiler.

Inside sice vaši herní mašinu příliš nezatíží, ale na rozdíl od Celeste budete potřebovat minimálně Windows 7, procesor Intel Core 2 Quad Q6600 o taktu 2.4 GHz či AMD FX 8120 o 3.1 GHz, 4GB RAM, grafickou kartu NVIDIA GT 630/650M a nebo AMD Radeon HD6570. Rozhodně však doporučujeme dát oběma titulům šanci, každá nabídne unikátní zážitek a na hezkých pár hodin vydrží. Nezbývá než doufat, že se Epic Games rozhodne v postupném uvolňování podobných kvalitních her pokračovat.

Dnes nejčtenější

.