Zavřít reklamu

Sice poslední dobou informujeme spíše o propracovaných RPG, taktických strategiích nebo frenetických FPS hrách, ale někdy není nad pohodovou plošinovku, která vám pomůže se odreagovat a nabídne vám příjemnou zábavu na pár hodin. Právě to je případ Shantae 5, roztomilé animované plošinovky od studia WayForward, která si to brzy namíří do programu Apple Arcade. O něm bylo sice poslední dobou ticho po pěšině, ale vývojáři na něm aktivně pracují a právě hříčka od WayForward bude jeden z prvních titulů v nabídce.

Jak již název napovídá, Shantae 5 není prvním a nejspíše ani posledním dílem v populární herní sáze, jež se sice zrodila na počítači a konzolích, ale brzy si našla cestu také na mobilní zařízení. Hratelnost je vcelku jednoduchá, vaším jediným cílem bude protancovat se do další úrovně a porazit kohokoliv, kdo vám zkříží cestu. Ano, četli jste správně – protancovat. Celý koncept totiž staví na bázi břišního tance, elegantních pohybů a ladných úskoků, které budete v průběhu hry využívat. Podle slov tvůrců se můžeme těšit na nový ostrov, unikátní schopnosti a spoustu nových nepřátel a bossů.

Hra se stane jedním z prvních titulů, které zamíří do služby Apple Arcade, programu zaměřeného na nezávislé tvůrce a záplavu her, které si budeme moci za určitý měsíční obnos vychutnat. Služba má fungovat jako jakási konkurence standardních placených her, které jsou však často plné mikrotransakcí a staví hráče za platební brány. V každém případě se této roztomilé hříčky dočkáme kromě iOS také na přenosné konzoli Nintendo Switch, PlayStationu 4, Xboxu One a počítači. Na vydání si však budeme muset ještě nějakou dobu počkat. Apple Arcade k nám totiž zavítá až v listopadu, avšak podle dosavadních informací se máme rozhodně na co těšit. Pokud tedy milujete plošinovky s příjemným hudebním doprovodem a nenáročnou hratelností, doporučujeme vám dát tomuto nezávislému počinu šanci.

Dnes nejčtenější

.