Zavřít reklamu

Od úniku cen předplatného pro Apple Arcade nás sice dělí jen pár hodin, už tu však máme další velmi zajímavé zprávy o této novince cílící na jablíčkáře milující hry. Redaktorovi portálu 9to5mac se totiž podařilo dostat do hrstky uživatelů, kterým Apple umožnil do služby Apple Arcade předčasně vstoupit v rámci early access testování a otestovat si jej. Díky tomu tak mohl redaktor natočit vcelku dlouhé video, ve kterém si svět Apple Arcade může prohlédnout se slušným předstihem. 

V téměř osmnáctiminutovém videu je skvěle vidět jak rozhraní celé služby, tak hned šestice her, které budou dostupné hned od startu služby. Jedná se konkrétně o Way of Turtle, Down in Bermuda, Hot Lava, Kings of Castle, Sneaky Sasquatch a Frogger in Toy Town. Hry sice nemusí na první pohled úplně nadchnout, je však potřeba si uvědomit, že se zřejmě jedná stále o rozpracované bety a především pak to, že mají být dostupné napříč jablečnými zařízeními a tudíž je nutné s určitou ztrátou kvality na úkor multiplatformní dostupnosti počítat. Přeci jen, vývoj hry na jednu jedinou platformu se od vývoje hry pro více platforem lišících se mimo jiné velikostí displeje a ovládacími prvky značně liší. Screenshoty z her si můžete detailněji prohlédnout v galerii vedle tohoto odstavce. 

Co se pak týče samotného rozhraní nové služby, to svým zpracováním zřejmě příliš nepřekvapí. Vzhledem k tomu, že je Apple Arcade začleněno do App Storu, se tedy může na první pohled zdát, že se jedná spíš o další stránku s aplikacemi nežli o samostatnou službu, za kterou si Apple nechá zaplatit. To však může být na druhou stranu dobře, jelikož tento styl zachovává vysokou přehlednost, která se zajisté bude při procházení kvanta titulů, které Apple hodlá do služby přinést, hodit. 

Přesné datum startu nové služby je sice zatím ve hvězdách, dá se však předpokládat, že jej Apple prozradí na zářijové Keynote spolu s představením nových iPhonů. Vzhledem k tomu, že je Apple Arcade součástí App Storu v iOS 13 je však už nyní nad slunce jasné, že jej dřív než tento systém Apple neuvolní. Pokud si tedy chcete do svých diářů poznamenat alespoň hrubý odhad příchodu této služby, zakroužkujte si poslední dva zářijové týdny, jelikož právě v tomto termínu by měl iOS 13 vyjít. 

Dnes nejčtenější

.