Zavřít reklamu

O příchodu dlouho očekávaného externího monitoru z dílny Applu je ve spojitosti s blížící se vývojářskou konferencí WWDC, která proběhne první červnový týden, čím dál více slyšet. Práce na něm již před mnoha měsíci sice potvrdil i samotný Apple, neprozradil však, kdy se jej dočkáme. Podle zvětšujícího se počtu zdrojů je však právě úvodní Keynote WWDC 2019 pro odhalení tohoto produktu jako dělaná. To nyní Apple nepřímo potvrdil svým čerstvým krokem.

Z amerických Apple Storů zmizely ze dne na den displeje LG UltraFine 5K, které kalifornský gigant doporučoval coby externí displeje ke svým produktům. Potkal je tak stejný osud jako 4K modely, které z pultů jablečných obchodů zmizely na začátku letošního roku. A jelikož znamenalo mizení produktů z polic Apple Storů v minulosti brzký příchod nové modelové řady, zdá se i nyní příchod monitoru z dílny Applu jako poměrně pravděpodobný – tím spíš, když je za dveřmi již zmíněná WWDC. 

Už je na čase

S trhem s monitory se Apple rozloučil již v roce 2016, když stáhl z prodeje oblíbený Thunderbolt displej a svým zákazníkům začal doporučovat produkty třetích stran. V témže roce navázal kalifornský gigant spolupráci s LG, ze které vzešly právě displeje UltraFine ve verzi 4K a 5K. Po třech letech však zřejmě hodlá Apple navázat na staré časy a světu představit profesionální 6K displej s úhlopříčkou 31,6”, který bude perfektním doplňkem pro chystaný Mac Pro. Mnoho detailů o tomto produktu sice zatím bohužel nevíme, podle analytika Ming-Chi Kua by však měl využívat miniLED podsvícení displeje. Vzhledem k tomu, že bude cílit převážně na profesionály, bude zřejmě i jeho cena poměrně vysoká. 

A jak se na displeje od Applu díváte vy? Byla podle vás chyba, že jim dal před pár lety sbohem, nebo jste tento krok uvítali, jelikož jste s displeji dobré zkušenosti neměli. A pokud jej skutečně Apple za pár týdnů představí, jakou cenu u něj musí nastavit, aby byl vůbec pro jablíčkáře atraktivní? 

Modular-Mac-Pro-2018-concept-10

Dnes nejčtenější

.