Zavřít reklamu

Je tomu jen pár dní, co se museli mnozí majitelé Maců potýkat s několikahodinovým výpadkem Mac App Storu. Chyba byla sice na straně serverů Applu a šlo ji tak vyřešit jednoduše na dálku, i tak však nadělala uživatelům vrásky na čele. Pokud jste si však mysleli, že se jedná o záležitost zcela výjimečnou, musíme vás zklamat. V posledních týdnech jsou totiž výpadky s trochou nadsázky na denním pořádku a s jedním takovým se potýkáme i nyní. 

Pamatujete si ještě na App Store z iOS 10?:

Pokud máte v tuto chvíli problémy s iOS či macOS App Storem či vás zlobí iTunes Store, nepanikařte. Chyba totiž není u vás, nýbrž opět u Applu. Problémy začali hlásit na sociálních sítích uživatelé teprve před pád minutami, přičemž jej Apple poté potvrdil i na webu o stavu systému, kde tyto položky označil jako “Outage”, čili potýkající se s výpadkem. 

V tuto chvíli není jasné, co přesně může za problémem být a ani to, jak rychle se problém podaří Applu vyřešit. Jak už však bývá u podobných chyb zvykem, pokud se projevuje i na vašem zařízení, máte holt smůlu a nezbude vám nic jiného, než čekat na její opravu ze strany Applu. Ta zpravidla přichází do několika desítek minut, maximálně hodin od jejího nahlášení a je velmi pravděpodobné, že bude přesně tento scénář platit i tentokrát. Mnohem raději bychom však samozřejmě byli, kdyby se podobné výpadky, které jsou, jak už jsem uvedl výše, v poslední době poměrně časté, nestávaly. 

app store

Dnes nejčtenější

.