Zavřít reklamu

Chytré hodinky se těší v posledních letech velké popularitě, která navíc neustále roste. Již poměrně dlouhou dobu jsou přitom jejich králem jediné hodinky – Apple Watch. V jejich úspech sice po představení zprvu mnoho lidí nevěřilo, postupem času se však stal z jablečných hodinek jeden z nejoceňovanějších produktů Applu současnosti. To ostatně potvrdily i jejich prodeje v prvních třech měsících letošního roku. 

Apple sice konkrétní prodejní čísla nesdělil, netajil se však tím, že jejich prodeje opět lámaly rekordy. To potvrzuje i průzkum analytické společnosti Counterpoint, podle které byly prodeje Apple Watch o 49 % vyšší než ve stejném období vloni. I díky tomu je tak nynější podíl Apple Watch na trhu s chytrými hodinkami parádních 35,8 %, což jinými slovy znamená, že každé třetí chytré hodinky pochází z dílny Applu. Na druhém místě se umístil se svými 11,1 % Samsung, který následuje poměrně neznámá společnost imoo s 9,2 % a Fitbit s 5,5 %. Na kompletní přehled se můžete podívat v grafu pod tímto odstavcem. 

q1-2019-Apple-Watch-estimates

V hlavní roli EKG

 Přesná prodejní čísla sice Counterpoint nesdělil, zato však prozradil, co bylo hlavním důvodem k nákupu Apple Watch. Z jeho průzkumu totiž vyplynulo, že uživatelé po hodinkách od Applu sahali především kvůli senzoru EKG, kterým jsou osazeny nejnovější Apple Watch Series 4. Ten sice nebyl dlouho oficiálně dostupný mimo USA, před pár týdny se však rozšířil do dvaceti zemí. Česká republika však bohužel na spuštění stále čeká. 

Jelikož zaznamenávají Apple Watch perfektní prodeje již několikáté čtvrtletí po sobě, nedá se úplně očekávat,že by se tento trend v budoucnu změnil k horšímu. Apple totiž podle dostupných informací chystá pro své hodinky spoustu senzačních vylepšení v čele s ještě lepším monitoringem zdraví uživatelů ve formě neinvazivního měření hladiny cukru v krvi. Šušká se ale i o prodloužení jejich výdrže, zlepšení voděodolnosti či dokonce příchodu chytrých řemínků, které by jejich funkce rozšířily. Vše je ale zatím samozřejmě hudbou budoucnosti, kterou si budeme moci poslechnout v následujících letech či měsících. 

apple watch fb

Dnes nejčtenější

.