Zavřít reklamu

V nedávné době Apple ze svého Online Storu po dlouhé době stáhl 4K monitor LG UltraFine, který byl dlouhou dobu veden jako Vyprodaný. Nyní máme v jablečné nabídce k dispozici pouze stejnojmenný 5K monitor, jehož úhlopříčka činí 27 palců. Tento krok ze strany Applu by mohl naznačovat blízký příchod jeho vlastního monitoru, čímž by se prakticky vrátil ke svých kořenům, kdy ještě produkoval své vlastní displeje.

Loňský koncept jablečného monitoru:

Zajímavostí na vyřazeném monitoru od společnosti LG je fakt, že se stále prodává u jiných prodejců za totožnou cenu. Apple s LG spojil síly již v roce 2016, kdy společně vytvořili dva výše zmiňované displeje, které měly za úkol nahradit tehdejší Thunderbolt monitory. Primárně produkty cílily na uživatele nejnovějších MacBooků Pro, který v daném roce dostal porty Thunderbolt třetí generace. V nedávné době taktéž společnost LG předělala svůj dosavadní 4K UltraFine monitor, a to již bez podpory Applu. Od té doby se taktéž cena produktu téměř zdvojnásobila a nový displej se již do jablečné nabídky nedostal.

Dřívější partnerství se značkou LG přesvědčilo spoustu jablečných fanoušků o tom, že se již Apple monitorů nedočkáme. Podle hned několika zahraničních zdrojů se však Apple chystá na velkolepý comeback, kdy po boku modulárního Macu Pro představí neuvěřitelný 31″ 6K monitor. Dočkat bychom se ho mohli již v červnu, a to během konference WWDC. Pokud by se tato konspirace ukázala jako pravdivá, Apple by tímto produktem stvořil svůj dosavadní největší monitor, jelikož by byl o jeden palec větší než jeho Apple Cinema Display, jehož prodej skončil v roce 2010.

Koncept modulárního Macu Pro (Curved):

Tento 31″ displej by však pravděpodobně byl určen primárně pro hodnotnější sestavy, mezi které by se zařadil například zmiňovaný Mac Pro, a nebo iMac Pro, kde by monitor mohl sloužit jako primární či externí displej. Uživatelé s nižšími nároky by však měli smůlu, což by byla svým způsobem velká škoda. Vytvoření druhé verze, která by sice kvalit prémiového produktu nedosahovala, ale zato by byla o poznání levnější a chlubila se logem nakousnutého jablka se tak nezdá rozhodně nereálná – tím spíš, když se Apple na trh s displeji vrátí. Informace o podobném projektu sice k dispozici nemáme. Obecně se však dá říci, že o displeji toho zatím víme pramálo. V minulosti se též ukázalo, že se mnohem více mluví o prémiových verzích produktů, nežli o jejich „horších“ bratříčcích. Vývoj levné varianty je tak rozhodně možný.

Zdali se skutečně Apple chystá vstoupit zpět do světa monitorů je prozatím pochopitelně nejasné a nikdo v této chvíli nedokáže říct, jestli se taktéž dočkáme nějaké 4K displeje, který by se dal pořídit za levnější cenu. Aktuálně nám nezbývá nic než čekat. Uvítali byste návrat jablečných monitorů?

apple-4k-displej

Dnes nejčtenější

.