Zavřít reklamu

V posledních letech se Apple vcelku aktivně pustil do boje za životní prostředí. Tento fakt dokazují například loňské Macy mini a MacBooky Air, které jsou vyrobeny ze 100% recyklovaného hliníku. Tady se však kalifornský gigant nehodlá zastavit a otevírá zcela novou laboratoř, která se bude soustředit na výzkum co nejefektivnějšího třídění odpadu.

MacBook Air (2018) je vyroben ze 100% recyklovaného hliníku:

V laboratoři bude hojně využíváno strojové učení a robotů, kteří by v budoucnu měli být schopni například daleko lépe, rychleji a především efektivněji rozkládat použité iPhony. Rozloha laboratoře činí něco okolo 836 metrů čtverečních a nachází se v texaském Austinu. Na zmiňovaném výzkumu se bude podílet tým jablečných inženýrů spolu s členy akademie. Spolu s touto novinou Apple oznámil zčtyřnásobení míst, kam mohou občané Spojených států zaslat svůj již starý iPhone, který v rámci programu Trade-In vyměňují za novější kousek. Na těchto místech figuruje robot zvaný Daisy, který dokáže rozebrat 15 druhů iPhonů a to v čase dvě stě kusů za hodinu. Na aktuální dění taktéž zareagovala Lisa Jackson, viceprezidentka společnosti pro životní prostředí, podle které jsou třídění a recyklace velmi důležitým bodem v jejich programu.

Dnes již není žádným překvapením, že Applu na životním prostředí skutečně záleží. Dokonce až 44 jeho dodavatelů, mezi kterými nechybí ani známý Foxconn, přesedlalo na stoprocentně obnovitelnou energii, a to minimálně u produkce jablečných produktů.

apple-store-fb

Dnes nejčtenější

.