Zavřít reklamu

Zítra v sobotu 22. dubna slaví celý svět Den Země a Apple, který se v poslední době ve velkém zaměřuje na ochranu životního prostředí, přispívá se svou troškou do mlýna. Společnost na svém YouTube kanále zveřejnila čtveřici videí, ve který informuje, jak se snaží šetřit přírodu skutečně co nejdůkladněji a že téměř všechny jejich budovy jsou poháněné z obnovitelných zdrojů

V prvním videu „Do solar farms feed yaks“ vysvětluje ředitelka pro životní prostředí v Applu, Lisa Jacksonová, jak 40-megawattové solární farmy v Číně produkují dostatek elektřiny pro všechny kanceláře a obchody Applu, a že panely jsou natolik vysoko, že se pod nimi mohou pást i domácí jaci.

https://youtu.be/eH6hf6M_7a8

V druhém videu „Can we produce zero waste?“ Apple prozrazuje, že žádná z 14 montážních továren v Číně, které společnost využívá, neprodukuje žádný odpad na tamní skládky. Vtipné video ukazuje, jak John Reynolds z Applu navštívil továrnu Guanlan v Čína a přišel na způsob, jak zajistit, aby neprodukovala odpad.

https://youtu.be/pHOne3_2IE4

Ve třetím videu „Why does Apple make its own sweat?“ vysvětluje Rob Guzzo z Applu a odborník na toxikologii Art Fong, jak společnost každoročně vyrábí přes 113 litrů umělého lidského potu, aby zajistila, že Apple Watch a další produkty budou bezpečné při kontaktu s pokožkou uživatele. O této zajímavosti jsme se rozepsali i ve včerejším článku: Apple denně vyrobí přes 2 litry falešného potu. Topí v něm Apple Watch i AirPods.

https://youtu.be/8bLjD5ycBR0

A v posledním videu vysvětluje Dan Whisenhunt, jak nové sídlo Applu – Apple Park – má jednu z největších, přirozeně větraných budov na světě. Budova využívá vnější vzduch a vodu, aby se sama ochladila, což snižuje zátěž chladících systémů o 35 % ročně.

https://youtu.be/tNzCrRmrtvE

Apple Store green logo FB

Dnes nejčtenější

.