Zavřít reklamu

Jistě i vy znáte fotografii, ukazující logo společnosti Apple, vystříhané na chlapecké hlavě. Věděli jste ale, že s tímto neobvyklým a často vysmívaným sestřihem je spojený reálný příběh?

Když se 19. května roku 2006 otevíral na newyorské 5. Avenue Apple Store, zúčastnil se slavnostní události také malý chlapec se zmíněným „Apple sestřihem“. Desetiletý Allen Paltrow byl na událost pozván samotným Stevem Jobsem. Tuto mimořádnou pozvánku mu vysloužil právě jeho neobvyklý účes, kterým chtěl dát najevo své nadšení pro společnost Apple.

Allen Paltrow sám sebe označuje za celoživotního fanouška Applu. Slavnostní otevření prvního newyorského Apple Storu v Soho označuje Paltrow i dnes za „jednu z nejvíce cool věcí, které se mu přihodily mezi šestým a dvanáctým rokem života“. Sám zde podle svých vlastních slov jednu dobu trávil téměř každý víkend.  „Každý rok jsem se na Halloween převlékal za Mac, a při příležitosti vydání každého operačního systému jsem si nechal vyholit logo Applu. Byla to taková moje tradice,“ svěřuje se Paltrow. Jeho rodiče mu dokonce pořídili akcie Applu v hodnotě 800 dolarů.

Když se Allen dozvěděl o tom, že ředitel Applu Steve Jobs čte každý e-mail, který dorazí na jeho adresu sjobs@apple.com, rozhodl se mu tehdy desetiletý Allen poslat „nadšenou a gramaticky nepříliš správnou zprávu, zahrnující fotografii sestřihu“. Jobs si e-mail nejen přečetl, ale rozhodl se ho poslat tehdejšímu vedení PR. To pozvalo Allena na slavnostní otevření proslulé „kostky“ na 5. Avenue. O něco později dostal Allen spolu se svými rodiči také pozvánku do sídla společnosti v Cupertinu.

Allen Paltrow podle deníku The Wall Street Journal vystudoval informační technologie na univerzitě v Princetonu a Steva Jobse dodnes označuje za „největší celebritu, kterou kdy poznal“.

Apple Haircut fb

Dnes nejčtenější

.