Zavřít reklamu

Apple doposud kromě pokusu se sociální sítí The Ping, která nezaznamenala příliš valný úspěch a po dvou letech skončila, nepředstavil vlastní sociální síť. Společnost je tak při sdílení odkazů z iTunes App Store, Mac App Store, iTunes Store, iBook Store a nebo obchodu Apple store odkázána na využití sociálních sítí FaceBook a Twitter. Ty jsou sice veleúspěšné a například FaceBook již zaregistroval více než 900 milionů uživatelů, ovšem Apple z takto sdílených odkazů nic nemá. Společnosti by se samozřejmě líbilo, kdyby i se sdílení odkazů na její produkty plynul další zisk do vlastních kapes.

Twitter za 200 miliard korun
Kromě toho navíc Apple do dnešního dne nedokázal příliš efektivně využít více než 400 milionů zákazníků s aktivovanou kreditní kartou, kteří nakupují na iTunes Store. Pokud by se Applu podařilo efektivně spojit své zákazníky na sociální síti, představovala by tato sociální síť ohromný marketingový potenciál, kde by společnost mohla propagovat nejen své produkty. Podle listu New York Times s odvoláním na vlastní zdroje, jednala společnost Apple o koupi podílu v sociální síti Twitter. Jednání měla podle deníku probíhat v několika uplynulých měsících. Apple dokonce v jednu dobu nabídl za podíl v Twitteru takovou částku, která by znamenala, že celá společnost Twitter má hodnotu deset miliard amerických dolarů, tedy zhruba 210 miliard korun. Podle New Yor Times jsou však v současné době jednání přerušena a k akvizici pravděpodobně zatím nedošlo.

Twitter-Apple

The Fancy: druhá možnost pro Apple
Podle magazínu BusinessInsider jedná Apple o koupi společnosti The Fancy, která se zaměřuje na sociální sdílení komerčních stránek. The Fancy je sociální síť doslova prorostlá komercí, zkrátka pokud se vám v jakémkoli internetovém obchodě něco líbí, můžete to pomocí The Fancy sdílet a to všetně odkazu na daný obchod. The Fancy je síť, na které se sdílí zajímavé produkty bez ohledu na tom, jestli se jedná o tenisky za 99$ nebo o auto za několik milionů korun. Jakmile se vám něco zalíbí a máte pocit, že by se to mohlo líbit i dalším lidem, řeknete jim o tom pomocí The Fancy. Problém z pohledu Apple by mohl být v tom, že The Fancy používá pro přihlášení uživatelské účty z Twitteru a Facebooku, to znamená, že by Apple v tomto případě koupil v podstatě jen službu, nikoli základnu uživatelů. The Fancy umožňuje samozřejmě také vytvoření vlastního uživatelského účtu, to však většina uživatelů nevyužívá a dále se přihlašuje pomocí Twitter a Facebook účtů. Na sociální síti The Fancy si oficiální účet vytvořil dokonce sám Tim Cook a podělil se o sedm zajímavých položek, které si myslí, že se mohou líbit ostatním. Apple CEO Tim Cook se setkal se CEO společnosti The Fancy na konferenci Allen & Co.’s Sun Valley conference.

tim-cook-the-fancy

Dnes nejčtenější

.