Zavřít reklamu

Dnes byla oficiálně vydána dlouho očekávaná biografie výkonného ředitele Applu Tima Cooka, o jejíž sepsání se postaral britský spisovatel Leander Kahney. Kniha nese název Tim Cook: The Genius Who Took Apple to the Next Level a již nyní na ni máme k dispozici hned několik zahraničních recenzí. Podle těch jsme se však nedozvěděli nic nového, kromě pár drobností o známé kauze ze San Bernarbina. Pojďme se tedy na ně společně podívat.

The Times

Podle magazínu The Times téměř celá kniha opěvuje život a práci Tima Cooka, přičemž ve spoustě případů mu i přidává. Ačkoliv bychom mohli najít pár kapitol o také nepříjemných faktech, tato biografie připomíná spíše spis o nějakém světci, jelikož je Tim prezentován doslova jako samotný Bůh.

AppleInsider

Podle webu AppleInsider je hlavní chybou této knihy, stejně tak jako biografie Jonyho Iva, o kterou se zasloužil stejný autor, absence kontaktu autora přímo s daným člověkem. Kahney v životě nepromluvil s Timem a vždy vycházel pouze z toho, co mu sdělili jeho nejbližší přátelé, a nebo bylo dostupné prostřednictvím médií. Tim Cook navíc v porovnání se svým předchůdcem, Stevem Jobsem, pronesl daleko méně výroků, které jsou vesměs všechny citované v knize. Tím pádem je dost možná šance, že jste je již někdy předtím slyšeli.

Financial Express

Recenze portálu Financial Express se moc neliší od dvou výše zmiňovaných webů. Pokud jste totiž doposud alespoň trošku sledovali dění jablečné společnosti, kniha vám dost možná nenabídne téměř nic nového. Přestože byla kniha prezentovaná jako něco, co nám dokáže odtajnit soukromí a spoustu novinek ohledně života současného výkonného ředitele Applu, bohužel tomu tak není. Součástí biografie je taktéž kapitola věnovaná Projektu Titan, která je však zakončena slovy, že prozatím nikdo neví, zdali se kalifornský gigant nachází na té správné stopě vývoje.

Kirkus Review

Recenze od Kirkus Review byla oproti jeho kolegům vcelku vlídnější, avšak ve finále byl její obsah téměř stejný. Čtenáři by si měli hlavně uvědomit, že Tim zkrátka není Steve a neměli bychom je tedy porovnávat. Místo toho bychom se měli soustředit na jejich odlišnosti a pokusit se v současném řediteli najít to nejlepší.

Biografie je od dnešního dne dostupná na AmazonuApple Books. Chystáte se jí přečíst?

tim cook fb

Dnes nejčtenější

.