Zavřít reklamu

Kontroverzná kniha „Haunted Empire: Apple After Steve Jobs“ od bývalej reportérky WSJ Yukari Iwatani Kane môžeme považovať skutočne kontroverznú. Kniha sa dostáva do predaja iba teraz, pričom autorka ju chce začať predávať cez viacero internetových obchodov vrátane iBooks Store. Aj napriek tomu, že kniha kritizuje súčasné dianie okolo spoločnosti Apple, Apple nemá problém s vydaním tejto knihy. Tim Cook však vyjadril svoju osobnú kritiku voči nej a pre CNBC povedal, že sa jedná o nezmysel.

„Tento nonsens patrí k niekoľkým ďalším knihám, ktoré som čítal o Apple. Nedokázala zachytiť Apple, Steva ani nikoho iného v spoločnosti. Apple má viac ako 85 000 zamestnancov, ktorí chodia do práce každý deň, aby spravili to najlepšie, čo môžu, aby vytvorili tie najlepšie produkty na svete, aby po sebe zanechali stopy vo vesmíre a spravili ho lepším, než ako ho objavili. Práve toto je srdce spoločnosti Apple od prvého dňa existencie a toto ostane srdcom spoločnosti aj po ďalšie desaťročia. Vždy sme mali veľa pochybovačov. Oni nás však posilňujú. Som si veľmi istý našou budúcnosťou,“ povedal CEO Tim Cook vo vyjadrení pre CNBC a Re/code.

Magazín Re/Code zároveň zverejnil reakciu autorky knihy, Yukari Iwatani Kane, ktorá je aj napriek kritike zo strany Tima Cooka nadšená svojou knihou: „Aby mal Tim Cook takýto dojem z knihy, pri jej čítaní mu museli dôjsť nervy. Ešte aj ja sám som bol prekvapený mojimi závermi, takže chápem jeho pocity. Rád sa porozprávam s ním alebo kýmkoľvek zo spoločnosti Apple, či už na verejnosti alebo v súkromí. Mojim cieľom pri písaní tejto knihy bolo, aby vyprovokovala konverzácie a som rád, že sa jej to nakoniec podarilo.“

602731
*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.