Zavřít reklamu

Viceprezidentka pro životní prostředí, politiku a sociální iniciativy Lisa Jackson získala ocenění za ochranu životního prostředí od instituce Environmental Law Institute jako uznání za její vizionářské vedení a vynikající environmentální management.

Jackson pracuje v cupertinské společnosti už od roku 2013 a jako šéfka iniciativ v oblasti ochrany životního prostředí se podílí na snahách Applu o minimalizaci dopadu na životní prostředí. Apple využívá obnovitelné energie, zavádí energeticky účinnější výrobní procesy a ekologičtější materiály a podobně. Jednou z názorných ukázek, že kalifornskému gigantu záleží na životním prostředí, je recyklační robot Daisy, o kterém si můžete více přečíst v tomto článku.

Jackson dopomohla k tomu, aby Apple dosáhl jednoho z hlavních milníků. V dubnu oznámila, že všechna zařízení společnosti jsou napájena ze 100 % čistou energií. Jackson má na svědomí i to, že se Apple zavázal k vytvoření dodavatelského řetězce s uzavřenou smyčkou, čímž by Apple pomohl k zastavení těžby zemin, vzácných nerostů a kovů.

Předtím než nastoupila do Applu, pracovala jako administrátorka pro ochranu životního prostředí Spojených států amerických u Baracka Obamy.

Předseda institutu Environmental Law Institute chválil Lisu Jackson za její práci týkající se ekologizaci dodavatelského řetězce Applu. „Ve své práci na ekologizaci dodavatelského řetězce společnosti Apple a na snížení stopy uhlíku a přírodních zdrojů byla výjimečná,“ řekl Scott Fulton.

lisa-jackson

 

Dnes nejčtenější

.