Zavřít reklamu

Softwarový herní obchod Epic  Games Store byl nedávno kritizován za to, že pod vlastní vlajkou nabízel exkluzivně herní tituly, které byly dříve běžně k dispozici na Steamu a jiných platoformách. Vývojáře lákal mimo jiné na výrazně nižší provizi (zatímco Steam si strhával 30 %, Epic Games si účtují jen 12 %). Tvůrci her možná byli nadšeni, hráči ale už méně.

Tim Sweeney v této souvislosti uvedl, že pocity rozlícených hráčů chápe, ale politika exkluzivity je podle něj nevyhnutelná. Nyní to vypadá, že si Epic Games snaží zákazníky udobřit příležitostnou nabídkou herních titulů zdarma. Tentokrát přišla řada na akční RPG Transistor.

Akční RPG Transistor pochází z dílny tvůrců oblíbené hry Bastion. Odehrává se v temném sci-fi světě, kde hráče čekají napínavé, náročné souboje, a možnost otestovat vlastní taktické uvažování. Velmi zajímavá je na Transistoru především jeho úchvatná, ručně kreslená grafika, za pozornost stojí i skvěle zpracovaný soundtrack. Na platformě Steam, kde se prodával za cenu 16,79 eur, si Transistor vysloužil od uživatelů úctyhodné hodnocení 93 %.

Pokud chcete i vy zdarma zařadit Transistor do své herní sbírky, stačí si do ho 2. května přidat v Epic Games Store do knihovny. Nezaplatíte ani korunu a hra vám zůstane už navždy. Hra je navíc dostupná jak pro Mac, tak i pro Windows a její systémové požadavky jsou skutečně nízké.

Transistor fb

Dnes nejčtenější

.