Zavřít reklamu

V České republice najdeme v nabídce televizí dá se říct pouze dvě hlavní značky – Samsung a LG. Tyto značky tuzemskému trhu s televizemi jednoduše kralují a výrobci, jako Sony nebo Panasonic, bohužel nejsou v tuzemsku tolik rozšířené. Na jiných trzích je však také velice populární značka Vizio. Ta nedávno spustilo možnost registrovat se do beta programu SmartCast 3.0, což je platforma založená na Chromecastu, která mimo jiné disponuje také novou jablečnou funkcí AirPlay 2 a integrací HomeKitu. Počínaje dneškem začaly uživatelům chodit první pozvánky, aby si novou beta verzi televizního operačního systému nainstalovali.

Jak už to u beta programů bývá, tak neslouží primárně k tomu, abyste se s nimi chlubili v tom smyslu, že máte něco novějšího, než ostatní. Jakožto beta tester byste měli brát jakousi zodpovědnost za hledání chyb a bugů. Přiznejme si však, kdo tohle doopravdy dělá. Abyste se mohli stát beta testery, musíte se přihlásit k odběru novinek Vizia. Poté už stačí proces dokončit, aktualizovat iOS na nejnovější verzi, a tak stejně i s operačním systémem v televizi.  Vizio se rozhodlo AirPlay 2 zpřístupnit na všech SmartCast televizích, které jsou vyrobeny od roku 2016. Za tento krok má společnost Vizio malé plus. Nevidí se totiž často, že by různé společnosti světa aktualizovali své starší produkty. Většina se totiž zajímá pouze o své vlajkové lodě a starší zařízení upadají v zapomnění.

Ostatní uživatelé, kteří se nechtějí beta testování zúčastnit, se AirPlay 2 a integrace HomeKitu pro televize Vizio dočkají v průběhu roku 2019. Společnost LG plánuje spustit AirPlay 2 na svých televizích v polovině roku 2019. Společnosti LG se však od uživatelů dostalo jakési formy nenávisti, jelikož AirPlay 2 by měl být dostupný pouze pro televize vyrobené v roce 2019, což se nedá s televizi od Vizia srovnat.  Co se týče Samsungu, tak jeho některé televize už AirPlay 2 podporují, konkrétně se jedná o modely 2018 a 2019. Lze tedy vidět, že podpora AirPlay 2 a integrace HomeKitu nezáleží ani tak na hardwarové výbavě, jako spíše na softwarových aktualizacích.

airplay 2 fb

Dnes nejčtenější

.