Zavřít reklamu

Před pár dny oznámil Apple podporu AirPlay 2 u některých chytrých televizí, na jejichž úplný seznam se můžete podívat zde. V případě Samsungu a Vizia se v seznamu nachází i starší televize, například modely z roku 2018 nebo dokonce 2017. Pokud jste však zastáncem společnosti LG nebo Sony, dobrých zpráv jste se nedočkali. Tyto dvě společnosti totiž chtějí službu AirPlay 2 podporovat pouze na televizích z roku 2019. Tato skutečnost vlastníky LG televizí značně rozhořčila, a to takovým způsobem, že došlo k vytvoření petice směrované společnosti LG.

Online petici vytvořil Doney den Ouden, který se se skutečnosti, že jeho rok stará televize nebude podporvat AirPlay 2, nehodlá jen tak smířit. V petici stojí, že všichni podepsaní vlastníci televizí LG z roku 2016, 2017 a 2018 žádají o dodatečnou podporu služby AirPlay 2 i na těchto starších televizorech. Přidání podpory pro tyto televize je prakticky možné skrze update firmwaru, což dokázal i Samsung, který AirPlay 2 přináší i pro televize z roku 2018. LG tedy nemá sebemenší důvod podporu nepřidat.

Uvidíme, jak se Apple a LG k celé situaci nakonec postaví. Je však možné, že díky velkému zájmu ze strany majitelů televizí z dílny LG by však mohly společnosti přeci jen najít společnou řeč i v otázce podpory starších modelů a jejich vlastníky softwarovým updatem potěšit. Přeci jen, podpora AirPlay jen u nových televizí by byla s ohledem na starší modely Samsungu skutečně na pováženou.

lgtv_fb

Dnes nejčtenější

.