Zavřít reklamu

Majitelé vybraných chytrých televizí LG z roku 2019 mají důvod k radosti. LG totiž dnes v noci skrze tiskovou zprávu oznámilo, že začíná rozšiřovat aktualizaci webOS, jejíž součástí je aplikace Apple TV pro sledování obsahu z iTunes, ale také služby Apple TV+. Díky tomu tak nemusí uživatelé sahat po klasické Apple TV.

Že se chystá v brzké době LG přidat svým televizím softwarovou podporu aplikace Apple TV bylo jasné už od začátku ledna, kdy se společnost tímto záměrem pochlubila na veletrhu CES. Tehdy však přesné termíny dostupnosti neuvedla a jablíčkářům tak nezbylo nic jiného, než čekat. To se však nyní podle tiskové zprávy LG ve více než 80 zemích (jejichž seznam není bohužel k dispozici) po celém světě mění. Pokud tedy vlastníte smart TV od LG představenou v loňském roce a spadá do řady OLED nebo NanoCell, můžete již mít update systému s aplikací Apple TV dostupný. Televize řady UM7X a UM6X se pak dočkají updatu na konci tohoto měsíce. Co se pak týče televizí z roku 2018, ty mají dostat aktualizovaný webOS do konce letošního roku. 

Aplikace Apple TV nebude samozřejmě chybět ani na chytrých televizích LG pro letošní rok. V těch však dorazí už nainstalovaná. Kromě ní v nich nebude chybět ani podpora AirPlay 2 a HomeKitu, kterou začaly modely 2019 nabízet loni v létě a na podzim opět po aktualizaci. Skoro by se tak dalo říci, že televize od LG jsou pro jablíčkáře minimálně v podpoře jablečného softwaru naprosto jednou z nejideálnějších možností. Nezbývá tedy než doufat, že jsme se do osmdesátky zemí, které již podporu Apple TV pro modely 2019 dostaly, se řadíme i my. 

Dnes nejčtenější

.