Zavřít reklamu

O problémech 5K monitorů od LG jsme vás již několikrát informovali. Uživatelé totiž přišli na to, že tyto monitory trpí výrazným rušením v případě, že se nachází v dosahu WiFi routeru. Problémy se prý objevují až do vzdálenosti dvou metrů od aktivního routeru. Společnost LG vydala minulý týden oficiální prohlášení, ve kterém problém potvrzuje a zároveň slibují nápravu, která by měla mít podobu přepracovaného vnitřního uspořádání komponent a vložení nové a silnější stínící vrstvy. Tyto modifikace by měly být součástí monitorů vyrobených od počátku února, nyní se ovšem objevily první komplikace.

Výroba takto upravených kusů nabrala nepatrné zpoždění, na co musel reagovat Apple, který tyto monitory exkluzivně nabízí. Výrazně se tak posunula doba dodání, jelikož Apple čeká až na novou várku, ve které bude problém s rušením vyřešen. Zhruba 14 denní dostupnost se tak změnila na 5 až 6 týdnů. Pokud jste si tedy ještě nový 5K monitor neobjednali, nějaký ten pátek si na něj počkáte. Budete mít ale jistotu, že se bude jednat již o aktualizovaný model.

Pokud už tento 5K monitor máte a zaznamenáváte na něm ono rušení. LG by mělo poskytovat bezplatnou opravu, resp. přidání speciální stínící vrstvy. Stačí kontaktovat oficiální podporu Apple a tam vám poradí, co a jak dál.

Videorecenze LG Ultrafine 5K displeje po několika týdnech používání:

LG Ultrafine 5K FB

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.