Zavřít reklamu

Apple loni namísto náhrady zastaralých Thunderbolt displejů přišel s 27-palcovými 5K monitory Ultrafine od LG. Tento krok se však nakonec neukázal jako příliš šťastný. Na monitory si čím dál více uživatelů stěžuje. Přišlo se i na to, že mají problémy s fungováním v blízkosti Wi-Fi routerů.

Server 9to5Mac přišel se zprávou o tom, že ve vzdálenosti okolo dvou metrů od Wi-Fi routerů vykazují nové displeje od LG značné problémy s fungováním, podle některých uživatelů jsou dokonce přímo nepoužitelné. Začínají se odpojovat, případně zapříčiňují kompletní pád připojeného počítače. Hodnocení přímo na stránkách Applu tento specifický problém nezmiňují, píše se ale obecně o potížích se spolehlivostí nových monitorů. Řada uživatelů si například stěžuje na potíže při probouzení monitorů ze spánku. Zaměstnanec zákaznického servisu LG potvrdil, že majitelé LG Ultrafine 5K by neměli displeje stavět v přílišné blízkosti Wi-Fi routeru.

Nejedná se o první problém, spojený s novými displeji. Uživatelé Apple kritizují za to, že nepokračoval ve výrobě Thunderbolt displejů a spolehl se místo toho na zcela jinou společnost. Kritika se také snáší na adresu designu a špatné kompatibility zejména s novými Macbooky. Kritizována je i nemožnost připojení více 5K monitorů k 13″ MacBooku Pro. Dosud se však jednalo v některých případech o problémy zaviněné nedostatečnou inforomovaností uživatelů.

Zatím to nevypadá, že by LG problém s fungováním v blízkosti routeru považoval za něco, co by bylo potřeba urgentně řešit. Uživatelé, kterých se problém týká, se tedy budou muset spokojit s nějakým alternativním řešením.

displej-lg-ultrafine-4k-fb

Zdroj: Engadget.com

Dnes nejčtenější

.