Zavřít reklamu

Máme tu začátek roku a to pro nadšence do technologií a hardwaru znamená jediné – CES 2017 je za dveřmi. Ve skutečnosti veletrh začíná již za dva dny a my se tak můžeme těšit na první ukázky nejnovějších technologií jak v oblasti počítačů, PC, spotřební elektroniky i ostatních segmentů. Během následujících několika dní se budou plnit stránky světových webů těmi nejzajímavějšími novinkami, které se na veletrhu do neděle objeví. Nějaké první vlaštovky se začínají objevovat už nyní a konkrétně tyhle by mohli oslovit mnoho majitelů nových MacBooků. 

Společnosti LG a Dell by měly na CESu představit nové monitory s nativní USB-C podporou. V případě Dellu se jedná o model S2718D. Jak již název napovídá, jedná se o 27″ panel s IPS displejem, který výrobce označuje jako nejtenčí monitor na světě. Panel podporuje HDR10, nabízí téměř bezrámečkovou konstrukci, lesklý povrch a pořádnou základnu, která v sobě ukrývá veškerou konektivitu. Co se týče rozlišení, překvapivě se nejedná o 4K (nebo dokonce 5K) panel, monitor totiž nabídne poměrně oblíbené rozlišení 2560×1440 (QHD). Stejně tak monitoru chybí podpora DCI-P3 gamutu, ačkoliv panel zvládá více než 99% pokrytí sRGB. Mezi další specifikace patří 60Hz obnovovací frekvence, maximální jas 400 nitů, kontrastní poměr 1000:1, GTG odezva 6ms a pro IPS panely typické široké pozorovací úhly. Samozřejmostí je Thunderbolt 3 rozhraní a všechny výhody, které k němu patří. Cena je stanovena na vysokých 700 dolarů a dostupnost je stanovena na 23. března (pro USA).

dell-27-ultrathin

LG toho na CES přiveze poměrně hodně. Těšit se můžeme jak na nové USB-C monitory, tak na modely z herního segmentu. Zajímavým produktem zcela jistě bude nový 32″ palcový 4K monitor s podporou HDR10 a gamutem DCI-P3. Výrobce uvádí mnoho zajímavých technologií, které jsou v tomto modelu k dispozici. Design je také o notný kus dále než dosavadní modely od LG, prodávané jako ideální periferie k novým MacBookům. O zajímavých produktech předváděných na letošním CES 2017, vás budeme průběžně informovat.

lg-monitor-32ud99
dell-s2718d-image-2

 

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.