Zavřít reklamu

Autori jedných z najznámejších inteligentných hodiniek, Pebble, dnes predstavili novší model svojich hodiniek a tentoraz to vyzerá, že si dali záležať na prémiovom vzhľade celého produktu. Telo hodiniek tentoraz pozostáva z nehrdzavejúcej ocele a z rovnakého materiálu pozostávajú aj dva z troch remienkov. Dva remienky sa odlišujú farbou, presne tak ako modely hodiniek. V balení hodiniek sa bude okrem oceľového remienku nachádzať aj kožený remienok, pre prípad že zákazník preferuje tento materiál.

Displej na hodinkách je totožný s displejom na minulej generácii, opäť tak pôjde o elektronický papier, vďaka ktorému hodinky vydržia až jeden týždeň používania na jedno nabitie. Výdrž batérie sa tak zachovala aj po tom, ako Pebble dokázalo vytvoriť tenší a ľahší model svojich hodiniek a ešte ich dokázalo obohatiť o prémiový vzhľad. Hodinky spĺňajú normu vodotesnosti 5 ATM, teda je možné ponoriť sa s nimi až do hĺbky 50 metrov. Displej je chránený sklíčkom Gorilla Glass, pričom na tele sa nachádza LED indikátor nabíjania. Hodinky stoja 249 dolárov, pričom predobjednávky budú expedované bezplatne 28. januára/ledna bez ohľadu na krajinu. Pebble Steel si môžete predobjednať na stránke getpebble.com.

140106b7.steel_trio_qtr_zoom_web

Ďalšia správa, s ktorou sa chceli autori projektu podeliť, sa týka predovšetkým softvéru. Do dnešného dňa bolo do celého sveta expedovaných viac ako 300 000 kusov hodiniek Pebble, čo je už dostatočný dôvod, aby sa začali objavovať prvé aplikácie. Práve na aplikácie poslúži nezávislá, otvorená platforma Pebble appstore, čo je zároveň obchod s aplikáciami pre tieto hodinky. Obchod appstore je prístupný cez aplikáciu Pebble pre iOS a Android. Môžu však mať aplikácie pre inteligentné hodinky úspech? Očividne áno. Pebble prehlásilo, že do dnešného dňa si užívatelia stiahli 3 milióny aplikácií a ciferníkov. appstore bude spustený najneskôr do konca januára/ledna a ponúkne prístup k množstvu aplikácií a ciferníkov pre hodinky Pebble. Softvér tu je samozrejme usporiadaný do kategórií a v obchode treba očakávať kategórie Každodenné, Diaľkové ovládanie, Hry, Upozornenia, Nástroje, Fitness a Ciferníky. Obsah v appstore ale bude sledovaný a vývojári sa oň budú starať – teda budú schvaľovať nové aplikácie.

Tretia správa, ktorou chce Pebble zakončiť svoje oznámenie, je uzavretie partnerstva s ďalšími spoločnosťami. Okrem toho, že už dnes s Pebble spolupracuje Yelp, Foursquare, GoPro a iControl, v týchto dňoch sa k ním pridajú aj spoločnosti Pandora, ESPN a Mercedes-Benz. Tri spoločnosti budú prezentovať svoj softvér už na konferencii CES v Las Vegas, kde si ich budú môcť užívatelia vyskúšať spolu s hodinkami Pebble Steel.

Dnes nejčtenější

.