Zavřít reklamu

Pebble 2015Spoločnosť Pebble predstavila svoje nové hodinky Pebble Time už pred nejakým časom a novinka zožala na Kickstarteri naozaj veľký úspech. No aj keď sa už hodinky začali predávať, užívatelia iPhonov sa na ne môžu maximálne pozerať. Apple totiž podľa slov Pebble do dnešného dňa neschválil sprievodnú aplikáciu Pebble Time Watch, ktorá slúži pre spárovanie nových hodiniek s telefónom iPhone.

Jedná sa ale o druhú, opravenú verziu aplikácie, keďže podľa záznamov Apple síce schválil prvú verziu, ale Pebble ju odstránilo kvôli oprave chýb. Následne požiadalo Apple o urýchlený schvaľovací proces, keďže v aplikácii došlo len k oprave chýb, no ako sa zdá, Apple ešte stále túto aplikáciu neschválil. Na vydanie aplikácie sa preto čaká od 22. mája/května. Za zmienku tiež stojí, že Apple odignoroval žiadosť o schválenie pôvodnej aplikácie Pebble Time, ktorá je v schvaľovacom procese už od apríla/dubna, teda dlhšie, než koľko trvá schvaľovací proces v App Store.

V tomto ohľade nie je celkom známe, prečo Apple nechce schváliť aplikáciu, no existujú viaceré možné vysvetlenia. V prvom rade existuje možnosť, že Apple nechce podporovať konkurenciu a chce, aby užívatelia museli používať len hodinky Apple Watch, ak si chcú ku svojmu iPhonu pripojiť inteligentné hodinky s vlastnou aplikáciou. Ďalšia možnosť môže súvisieť s chovaním Pebble voči Apple Watch. Spoločnosť totiž niekoľkokrát zosmiešňovala hodinky od Applu a vydala tiež obrázok so sloganom „Dýchaj Jony, sú to len hodinky.“. Teraz však žiada zákazníkov, aby mu pomohli vyvinúť tlak na Apple a donútiť ho vydať aplikáciu Pebble.

Pebble Time

*Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.