Zavřít reklamu

Server DigiTimes je jedným z prvých, ktorí začínajú v tomto roku zverejňovať správy o plánoch spoločnosti Apple. Apple by mal podľa všetkého tento rok predstaviť hodinky iWatch, ktoré by neboli len nástupcom iPodu nano 6. generácie, ale zároveň by boli doplnkom pre iPhone a iPad. O hodinkách s logom nahryznutého jablka pritom počujeme už dva roky a správy zatiaľ nasvedčujú, že Apple predstaví hodinky v tomto roku. Ale ani tak nemusí byť výroba hodiniek bezproblémová.

Portál totiž získal informácie, že dodávatelia dnes nedokážu uspokojiť požiadavky spoločností Apple. Problém pritom nie je v displejoch, ale vo výrobe tela zariadenia. K tomu sa totiž využíva proces vstrekovania kovu, inak známeho pod skratkou MIM. Výrobca síce vie vytvárať hodinky iWatch pomocou tohto procesu, má však problémy s konečnou úpravou vonkajšieho materiálu. Práve preto dnes dodávatelia nedokážu vyrobiť ani 50% z požadovaného množstva hodiniek iWatch. Problém s nedostatkom kusov sa ale netýka len spoločnosti Apple, ale aj ďalších výrobcov inteligentných hodiniek, predovšetkým spoločnosti Qualcomm.

Dôvod, prečo sa Apple aj Qualcomm rozhodli pre ten istý výrobný proces, je jeho využiteľnosť. Proces vstrekovania kovu sa totiž využíva pri masovej výrobe produktov so zložitým dizajnom a to z dôvodu, aby sa zachovala kvalita spracovania a odolnosť materiálov. Proces sa však využíval zväčša pri interných komponentoch a nie pri zovňajšku produktov, ako je tomu práve v prípade Applu či Qualcomm. Server tiež uvádza, že v priebehu tohto roku sa stretneme s inteligentnými hodinkami od ďalších výrobcov, vrátane Sony, Samsung, Pebble, Casio, Nike, Adidas, Epson a LG.

iWatch2
*Zdroj: DigiTimes

Dnes nejčtenější

.