Zavřít reklamu

Špekulácie o hodinkách iWatch môžeme sledovať prakticky už od čias iPodu nano 6. generácie, keď Apple začal vo svojich obchodoch predávať remienky pre tento iPod. Aj keď sa jedná o pomerne zaujímavý produkt, teraz sa zdá, že záujem oň už opadol a hodinky iWatch by si po ich ohlásení kúpilo menej ľudí, ako sa spočiatku očakávalo. Analytik Gene Munster dokonca očakáva, že behom prvého roka by mohol Apple predať len približne 5 až 10 miliónov kusov hodiniek iWatch.

Slabé predaje hodiniek iWatch by mala mať na svedomí najmä cena produktu. Analytik očakáva, že Apple by začal predávať iWatch za 350 dolárov, pričom hrubá marža by predstavovala 30%. V takom prípade by tieto hodinky zakúpili 2 až 4% používateľov iPhone z celého sveta a Apple by tak celosvetovo za prvý rok predal 5 až 10 miliónov kusov iWatch. V priemere by to podľa neho znamenalo tržby vo výške 2,6 miliardy dolárov a čistý zisk takmer 790 miliónov dolárov, pokiaľ by Apple predal 7,5 miliónov hodiniek.

Munster uvádza nízke čísla predovšetkým preto, že podľa prieskumu v USA o tieto hodinky prejavilo záujem iba 12% všetkých opýtaných. Tohto prieskumu sa celkovo zúčastnilo 799 ľudí, no analytik uvádza, že predaje v zahraničných krajinách nebudú o nič vyššie, keďže veľká časť používateľov iPhone mimo USA si podľa neho nebude môcť inteligentné hodinky dovoliť. Analytik nakoniec tvrdí, že aj keď predaje nebudú veľmi vysoké, produkt bude „ukážkou schopnosti Applu prinášať inovácie.“

iWatch3
*Zdroj: USAToday.com

Dnes nejčtenější

.