Zavřít reklamu

Valná většina uživatelů Face ID si tuto autentizační metodu nemůže díky její jednoduchosti a bezpečnosti vynachválit. Aby taky ne. Díky trojrozměrnému snímání obličeje se jedná o autentizační zabezpečení, které prolomí jiná osoba s pravděpodobností 1:1000000. Pro srovnání – u Touch ID to bylo „jen“ 1:50000. S odemykáním obličejem se po uvedení Face ID roztrhl pytel a kdejaký smartphone dnes už tuto funkci nabízí. Ovšem pro odemykání používá drtivá většina jen a pouze přední kameru bez jakéhokoliv 3D skenování obličeje. Jedná se tedy o potenciálně velmi nebezpečnou funkci, jejíž odemknutí lze častokrát prolomit i pouhou fotografií.

Společnost Samsung nedávno představila trio nových smartphonů řady S10, které mají za úkol konkurovat iPhonům představeným v roce 2018. Nalejme si ale čistého vína, při pohledu na Samsung S10 srdce kdejakého technologického nadšence zaplesalo. Smartphone je to vskutku nádherný, jsou ale jisté funkce, kterými za iPhony nejnovější Samsungy zaostávají, a to o míle. Ač jihokorejská společnost přišla s ultrazvukovou čtečkou otisků prstů v displeji, funkce odemykání obličejem je spíše k smíchu. Na youtubovém kanále Unbox Therapy bylo zveřejněno video, jenž ukazuje, jak snadné je tuto autentizační metodu u ,,es desítky“ obejít. Youtuberovi se to podařilo za situace, kdy k snímači u s10 přiložil druhý smartphone, na kterém běželo nějaké starší youtuberovo video. Není třeba ani dlouze čekat, Samsung Galaxy S10, vyzyvatel iPhonu XS, se po chvíli odemkne. Samsung zřejmě moc dobře ví, proč nepoužívá odemykání obličeje jako autentizační metodu pro Samsung Pay.

Něco takového je opravdu poměrně děsivé a podobná situace by u jakéhokoliv prémiového smartphonu nastat neměla. Je třeba ale přiznat, že ani Face ID není stoprocentní. V minulosti se například objevilo pár videí, kde se iPhone podařilo oklamat jednovaječným dvojčatům. Aby ale stačilo pouhé přehrávání videa, to by bylo neslýchané. Zažili jste někdy u FaceID podobnou chybu?

samsung-galaxy-s10-tri-modely

Dnes nejčtenější

.