Zavřít reklamu

S blížícím se představením nových verzí jablečných operačních systémů se na světlo světa dostává i čím dál více konceptů, díky kterým si můžeme alespoň o některých novinkách udělat vcelku slušný obrázek. Valná většina konceptů se sice zaměřuje na nový iOS 13, designéři však neopomíjejí ani zbylé systémy v čele s watchOS 6. Právě na ten se totiž nyní zaměřil Matt Birchler, kterého si můžete pamatovat i z minulosti právě díky konceptům watchOS. 

Přestože Birchlerův koncept příliš mnoho novinek nepřináší, je v některých ohledech více než zajímavý. Designér do něj totiž například promítl přepracovanou verzi Siri ciferníku, která by mohla být ve watchOS 6 ještě více modulární a uživatelům by tak mohla umožnit daleko větší možnosti. Změnou by podle jeho slov mohly projít i kroužky aktivity, do kterých by mohl přibýt například kroužek odpočinku. 

Zřejmě nejzajímavější věcí na celém konceptu je přepracovaný dok pro aplikace, který využívá celou plochu displeje. Namísto nynějšího seznamu, ve kterém se dá listovat, koncept počítá s dokem řešeným po vzoru iPadu – tedy s aplikacemi, jejichž náhledy budou otevřeny vedle sebe v příslušných oknech a uživatel si tak bude moci velmi rychle zvolit, kterou chce na hodinkách zrovna spustit. Právě toto řešení se totiž designérovi zdá nyní díky slušnému zvětšení displeje a zaoblení okrajů jako velmi vhodné. 

Ačkoliv vypadají novinky z konceptu více než zajímavě, faktem je, že jsou skutečně zatím založeny jen na zbožných přáních. Na rozdíl od iOS 13, o watchOS 6 se na světlo světa žádné detailnější informace popisující novinky v něm nedostaly. Nejspíš si tak budeme muset počkat až do června, kdy Apple systémy světu poprvé představí a zahájí i jejich beta testování. 

watchOS 6

Dnes nejčtenější

.