Zavřít reklamu

Apple Watch jsou ve světě obrovsky populární, avšak k dokonalosti mají podle mnoha uživatelů stále poměrně daleko. Kritice čelí například za horší výdrž baterie, kdy na jedno nabití nevydrží déle než tři dny, či absenci nativní aplikace pro monitorování spánku. Právě to je totiž v poslední době poměrně oblíbené a zvládají jej i mnohonásobně levnější produkty. Je tak poměrně zvláštní, že Apple nic podobného do hodinek nepřidal, tedy alespoň ne ze své dílny. To by se ale mělo podle agentury Bloomberg poměrně brzy změnit. 

Podle velmi čerstvé zprávy, kterou od svých zdrojů obdržel reportér Mark Gurman, Apple již několik měsíců pracuje na vlastním systému pro monitorování spánku přes Apple Watch. Ten už dokonce údajně testuje v blízkosti Apple Parku na několika tajných místech. Pokud bude vývoj pokračovat dle plánu, novinka by se měla v hodinkách objevit do roku 2020. Bohužel však není jasné, zda bude těžit pouze ze softwaru, nebo k ní bude potřeba i nějaká hardwarová úprava a tím pádem by byla omezena jen na určité modely. 

Koncept Apple Watch s kulatým displejem:

Vývoj vlastní nativní aplikace pro monitorování spánku si můžeme vyložit i tak, že Apple počítá s prodloužením výdrže baterie hodinek. Jak už jsem totiž psal výše, hodinky v současné podobě příliš dlouho nevydrží a to ani v případě, že je jejich uživatelé na noc sundávají. Pokud by pak probíhalo monitorování spánku u modelů s nynější výdrží, nebylo by využívání hodinek zřejmě ničím příliš příjemným, jelikož by je bylo potřeba nabíjet velmi často, respektive zřejmě častěji než nyní. 

A jak se na podobné vylepšení díváte vy? Těšíte se a věříte, že bude monitorování spánku přes aplikaci z dílny Applu opět v lecčem inovativní, nebo vás naopak příliš to, jak jste se podle hodinek vyspali, nezajímá a dali byste přednost jiným funkcím?

apple_Watch_stopky_Fb

Dnes nejčtenější

.