Zavřít reklamu

Když v roce 2016 přestal Apple prodávat své Thunderbolt displeje, mnoho svých uživatelů tím rozesmutněl. Přestože nebyly tyto displeje na svou dobu žádným technologickým zázrakem s úchvatným rozlišením, díky svému “applovskému” designu byly prakticky do ukončení prodejů mnohými jablíčkáři upřednostňovány před kvalitnější konkurencí. Není se tak čemu divit, že když Apple v roce 2017 oficiálně oznámil, že pracuje na nové generaci svého displeje, vyvolal tím velké nadšení. A právě to propukne podle analytika Ming-Chi Kua naplno již letos. 

Analytik je své čerstvé zprávě pro investory prozradil, že se dle jeho zdrojů dočkáme uvedení nového displeje již letos. Ten by se měl pochlubit 6K rozlišením, velikostí 31,6” a Mini-LED technologií podsvícení, díky které by měl být skutečně prvotřídní. Další detaily ohledně tohoto produktu sice Kuo neprozradil, obecně se však očekává, že u něj Apple po vzoru iPadů Pro a iPhonů X vsadí na velmi úzké rámečky a snad i Face ID, kterým by se mohl uživatel přihlašovat k připojenému Macu snadno a rychle. 

Koncept modulárního Macu Pro (Curved):

Kromě displeje se Apple samozřejmě chystá představit i nový Mac Pro, jehož vývoj v roce 2017 též potvrdil. Jednat by se opět mělo o modulární počítač, který bude možné dle Kua poměrně jednoduše upgradovat. Přesné datum jeho představení a ani design sice v tuto chvíli neznáme, přední představitelé Applu se však nechali v jednom z nedávných rozhovorů slyšet, že minimálně válcovitý tvar očekávat nemáme, jelikož se ukázal jako nevhodný už u starší verze. 

Apple-Cinema-Display-2018-concept-5

Dnes nejčtenější

.