Zavřít reklamu

Přestože Apple svou bezdrátovou nabíječku AirPower představil již v září roku 2017 po boku iPhonů 8 a X, na pultech obchodů byste jí i nyní hledali marně. Kalifornský gigant se totiž při jejím vývoji dle dostupných informací potýkal s celou řadou velkých komplikací, které její plánovaný příchod v roce 2018 znemožnily. Podle nedávných zpráv sice již AirPower vstoupil do výroby, nicméně i zde se pravděpodobně objevují menší komplikace.

Je to jen pár dní, co se na světlo světa dostaly informace o tom, že dodavatelé Applu začínají vyrábět AirPower a její příchod na pulty obchodů tak již klepe na dveře. Jako nejpravděpodobnější termín uvedení se pak zdál i s ohledem na tvrzení analytiků březen 2019, kdy se obecně očekává první konference Applu, na které bychom se měli dočkat například představení nových iPadů. Podle zpráv asijského portálu DigiTimes to však vypadá, se v březnu ještě nedočkáme. AirPower by totiž měl dle jejich zdrojů dorazit až později v roce 2019, tedy pravděpodobně až na podzim. 

Proč AirPower nedorazí už v některém z nadcházejících měsíců zdroje portálu neprozradily. Je ale poměrně pravděpodobné, že vzhledem ke komplikovanosti celého produktu se mohly vyskytnout při hromadné výrobě určité potíže, které jí zbrzdily. Ostatně, tato situace není pro Apple ničím výjimečným. Podle plánu totiž nešla jak výroba předloňského iPhonu X, tak loňského modelu XR. Oba telefony tak na pulty obchodů dorazily později než jejich bratříčci, po jejichž boku je Apple světu představil. 

Doufejme, že se tedy Applu podaří veškeré komplikace spojené s výrobou odstranit včas a AirPower nakonec uvede dříve, než sám předpokládá. A kdo ví, třeba nám v následujících týdnech či měsících pár detailů o své nabíječce přeci jen poodhalí. Je sice pravda, že o nevydaných produktech Apple striktně mlčí, jelikož však již byl AirPower představený, toto pravidlo se na něj tak úplně nevztahuje. 

airpower fb

Dnes nejčtenější

.