Zavřít reklamu

V dnešní době drtivá většina uživatelů používá ochranná pouzdra nejrůznějších druhů. Ať už kvůli vylepšení designu, nebo pro určitý pocit komfortu, že je váš „poměrně drahý“ telefon nyní odolnější. Přestože nám obaly na telefony dokáží přinést spoustu kladných vlastností, určitě nejeden z nás narazil i na jejich zápor, kterým je jednoznačně určité omezení funkčnosti tlačítek pro hlasitost a napájení – neslyšíme jejich klepnutí a někdy se dost špatně mačkají. To by se ale mohlo brzy změnit. Apple si totiž zaregistrova patent, který si zakládá na bázi magnetu a tuto nedokonalost zcela eliminuje.

Je zvykem, že jsou veškerá elektronická zařízení navrhována s předem pevně stanovenými faktory, které zajistí určitou konzistentnost. V tomto je právě kámen úrazu, jelikož v poslední době je zkrátka absolutně normální, aby lidé na svých telefonech nosili ochranné obaly. Apple se v popisu svého patentu velmi odborně rozepsal, čímž poskytl náhled, jak by celá problematika mohla být vyřešena.

Schéma, které bylo zveřejněno společně s patentem:

apple-tlacitka-obal-patent

Ve zkratce se dá říci, že uvnitř tlačítka se bude nacházet magnet, který při zatlačení ze strany uživatele dodatečně „klepne“ na samotné tlačítko, čímž vytvoří ikonický zvuk ťuknutí a zajistí bezproblémovou funkčnost. Tímto řešením by se nám uživatelům dostalo stejného zvukového efektu, na jaký jsme zvyklí bez užití ochranného pouzdra.

S touto problematikou se potýkají i nejnovější prémiové modely

Přestože se jedná o naprostou drobnost, bylo by vylepšení krytů touto vychytávkou skutečně zajímavé a určitě by nejednoho uživatele potěšilo. Nezbývá tedy než doufat, že se k implementaci podobného prvku Apple skutečně odhodlá a v ideálním případě si za něj nenechá ani tučně zaplatit. Ostatně, jeho kryty se už tak rozhodně neřadí mezi nejlevnější na trhu a toto vylepšení by nám tak alespoň „vysvětlilo“, proč tomu tak je.

iPhone cases FB

Dnes nejčtenější

.