Zavřít reklamu

Že se Apple chystá prosadit ve filmovém průmyslu už víme více než rok. První informace o plánech Applu na vybudování vlastní streamovací služby plné kvalitního originálního obsahu totiž začaly na veřejnost prosakovat začátkem léta minulého roku. Informace od té doby přibývají a my máme krom několika pořadů poměrně jasno i v tom, jak bude Apple svou tvorbu mezi uživatele šířit. Založení nové služby či implementace pořadů do Apple Music se však nedočkáme. Obsah by měl být totiž volně dostupný skrze aplikace TV, která je zatím omezena pouze na některé země, nicméně po vydání prvních originálních pořadů by se měla její dostupnost rozšířit do desítek dalších zemí. Apple má však i další plán, jak svůj obsah ke svým uživatelům dostat.

Podle zdrojů portálu The Information začal Apple pracovat na zcela novém produktu, kterým by rád svůj videoobsah rozšířil mezi co největší počet diváků. Mělo by se jednat o jakýsi adaptér připojitelný k televizi, který by svým způsobem zastupoval některé funkce Apple TV. Jelikož by však byla jeho cena v porovnání s Apple TV výrazně nižší, slibuje si od něj Apple skvělé prodeje a tím pádem i velký dosah jeho pořadů. 

Apple TV 4K:

V tuto chvíli není jasné, jaká “okleštění” by tato novinka přinesla a ani to, jak velký cenový rozdíl by mezi ní a klasickou Apple TV byl. Faktem však je, že cena 4 290 korun za nejlevnější dostupnou Apple TV je pořád poměrně vysoká a pokud by se Apple rozhodl levnější verzi prodávat třeba i za polovinu, určitě by s ní mnoho uživatelů oslovil. Tím spíš, když by přes ní krom sledování pořadů šlo například i zrcadlit obsah z iPhonu, iPadu či Macu přímo do televize. 

Nechme se tedy překvapit, zda se Apple v budoucnu nakonec s něčím podobným skutečně pochlubí či nikoliv. Pokud ale na podobném produktu pracuje, dá se jeho představení očekávat spolu se spuštěním prvních pořadů v USA. K tomu by mělo podle některých spekulací dojít již na začátku příštího roku. 

Apple TV 5 concept FB

Dnes nejčtenější

.