Zavřít reklamu

Spoločnosť Facebook sa pochválila na svojom oficiálnom blogu, že aplikácia Messenger sa dočká očakávaného updatu s označením 4. Celá aktualizácia je zameraná na rýchlejšiu a prehľadnejšiu navigáciu a užívateľské rozhranie aplikácie, čo umožní omnoho efektívnejšie chatovanie s ostatnými užívateľmi. Dočkáme sa prehľadnejších skupinových konverzácií, jednoduchých interakcií v samotnom menu aplikácie a mnohých ďalších vychytávok. Pravdepodobne najvítanejšou funkciou, ktorej sa používatelia dožadujú už dlhé mesiace, je Dark Mode, ktorý zahalí celú aplikáciu po vzore Youtube alebo Twitter do tmavého pozadia.

Spoločnosť tiež pridáva nové tlačidlo s názvom Camera do pravého horného rohu, čím sa uľahčí zdieľanie videí a fotografií s vašimi priateľmi. Všetky zmeny sú podľa hovorcov spoločnosti zavedené na základe spätnej väzby zo strany používateľov, ktorí sa dožadovali obmenenia niektorých skalných funkcií rozhrania. Nechýbajú ani kustomizačné prvky ako nové farebné prevedenia, emoji a iné prvky, pomocou ktorých si viete prispôsobiť konverzáciu podľa svojich preferencií. Zaujímavosťou sú tiež manuálne zmeny farebných tém v Dark móde. Facebook poznamenáva, že firma robí všetko pre uľahčenie práce s aplikáciou ako aj vizuálneho prevedenia chatovacích okien, v snahe priniesť svojim používateľom najlepší spôsob ako sa spájať so svojimi priateľmi a rodinou. Novinkou sú taktiež pridané možnosti priamej interakcie s inými aplikáciami.

Dnes, resp. v najbližších dňoch by sme sa tak mali dočkať globálneho spustenia novej aktualizácie, ktorá bude tiež doplnená niekoľkými opravami vo forme bug fixov a podobných záležitostí. Messenger tak dostáva príjemný farebný nádych s jednoduchým a prehľadným vizuálom, ktorý stavia na intuitívne prvky pri používaní. Podľa poskytnutých feedbackov zo strany používateľov by sa firma mala zamerať na výkonnostnú stránku aplikácie, ktorá je spojená s využívaním batérie. Týmto problémom disponuje vo väčšom rozsahu v prvom rade hlavná aplikácia Facebook. Preto sa mnoho používateľov spolieha hlavne na Messenger, zatiaľčo „facebookovská appka“ stráca na popularite.

  • Aplikáciu Messenger nájdete zadarmo v App Store

[appbox appstore id454638411]

Messenger

Dnes nejčtenější

.