Zavřít reklamu

Apple má ve světě obrovské množství fanoušků, kteří jej uctívají téměř jako modlu. Čas od času se proto setkáváme se zajímavými příběhy, které lásku k jablečným produktům skvěle dokazují. Příběh, který vám v následujících řádcích v krátkosti odvyprávíme, se však vymyká všemu, na co jste byli doposud zvyklí. Týká se totiž náhrobku ve tvaru iPhonu. 

Náhrobek se nachází v ruském městě Ufa a má připomínat pětadvacetiletou Rusku, která zemřela zhruba před dvěma roky z neznámých příčin. Rita, jak se dívka jmenovala, byla velkou fanynkou Applu a iPhonů, kvůli čemuž se její otec dva roky po její smrti rozhodl, že její hrob nechá zkrášlit netradičním náhrobkem. Ten je vyrobený s černých čedičů a má tvar 4,7” iPhonu 7, od kterého se však liší zapuštěnou čočkou fotoaparátu do těla. Přední stranu pomníku, na které je velký displej, zdobí vyobrazení dívky s jejím jménem, datem narození a datem úmrtí. Na zádech náhrobku pak naleznete klasické logo nakousnutého jablka a fotoaparáty, boky zdobí klasická tlačítka. 

Podle obyvatel Ufy se náhrobek na hřbitově objevil prakticky ze dne na den, takže byli při prvním pohledu na něj velmi překvapeni. Ostatně, ještě aby ne. Náhrobek totiž dosahuje výšky zhruba jednoho a půl metru, takže jej na hřbitově mezi nízkými náhrobky skutečně nepřehlédnete. 

Pokud se tedy řadíte mezi skalní fanoušky Applu, je jablečný náhrobek jednou z alternativ, jak být s touto společností spojen i po smrti. Nicméně je potřeba počítat s tím, že vás pravděpodobně vyjde na pořádný balík peněz, který hravě převýší nákup nejnovější vlajkové lodi. Na druhou stranu však budete mít tento iPhone de facto již navždy. 

nahrobek fb

Dnes nejčtenější

.