Zavřít reklamu

Milujete Apple nade vše na světě a už nevíte, jak byste vaší náklonnost k této jablečné společnosti světu více ukázali? Máme pro vás parádní tip, který by mohlo pár z vás oslovit. V Dubaji totiž vzniká další velkolepá stavba, jejíž architekt se neinspiroval ničím jiným, než slavným iPodem.

Budovu, která má být luxusním bytovým komplexem, má na svědomí hongkongský architek James Law. Podle dostupných informací se skutečně při jejím navrhování inspiroval designem iPodu, který je připojen k doku. Ostatně, o inspiraci iPodem svědčí i samotný název budovy. Věž se totiž má jmenovat Pad Tower, přičemž její původní název byl dokonce iPod Tower, z čehož však nakonec sešlo. 

S myšlenkou výstavby této věže si začali v Dubaji pohrávat již v roce 2006. Práce na budově se však velmi zpozdily a z plánovaného otevření v roce 2010 nakonec sešlo. Brány do budovy se tak otevřou až v průběhu letošního roku. Na škodu to však rozhodně není. Díky tomuto zdržení totiž mohly být jednotlivé apartmány, kterých je jen tak mimochodem v budově na 231, náležitě vylepšeny a obohaceny o řadu “smart” funkcí včetně spousty různých senzorů či speciální stěny pro virtuální realitu. 

Architekt James Law se nechal dokonce slyšet, že chce, aby stavba skutečně odpovídala iOS zařízení tím, že software uvnitř vám pomůže užít si váš život, hudbu či fotografie. A právě to se alespoň podle dostupných informací podařilo. Zda na to však budou podobně nahlížet i obyvatelé tohoto zajímavého architektonického díla si tipovat netroufáme. 

ipad tower james law 1

Dnes nejčtenější

.