Zavřít reklamu

V posledních dnech jsme vám přinesli několik zajímavých rozhovorů s hlavním designerem Applu Jony Ivem. Ten je po odhalení nového iPhonu X doslova bombardován desítkami všetečných dotazů a tak není divu, že se každou chvíli nějaké doposud tajuplné zákoutí jablečného telefonu rozkryje. To se povedlo i na newyorském TechFestu, který Ive navštívil.

Rozhovor, který s Ivem na TechFestu vedli, se ze začátku ubíral poměrně zajímavým směrem. Jony totiž po pár úvodních větách řekl, že někteří lidé svým neustálým používáním iPhonu telefon spíše zneužívají, což je podle něj špatně. “Jako každý nástroj může mít i iPhone skvělé využití, může být však i zneužit. Tím myslím, že jeho neustálé využívání není správné,” řekl Ive. Ostatně, není sám, kdo si něco podobného myslí. To, že by měla být technologie spíše doplňkem než smyslem života, hlásá v poslední době poměrně dost lidí, kterým vadí, jakým směrem se populace posunula. Názor na to, jaká cesta je správná, nechám však na vás.

K tomu, aby lidé od intenzivního používání iPhonu lehce upustili, by měly podle Iveho pomoci jablečné hodinky. Ty totiž Apple podle jeho slov stvořil právě k tomu, aby mohli lidé okamžitě kontrolovat oznámení aniž by svůj telefon museli použít. To se s příchodem Apple Watch rozhodně povedlo.

Tehdejší telefony je svazovaly

Poměrně zajímavým faktem, který Ive v rozhovoru též prozradil, byla jejich motivace k vytvoření iPhonu. První jablečný telefon totiž vznikl částečně i z toho, že lidé kolem Steva Jobse telefony té doby nenáviděli a cítili se jimi svazováni. “Když jsme pracovali na iPhonu, byla významnou součástí naší motivace omezenost, kterou jsme pociťovali při používání jiných telefonů,” prozradil.

Letos, deset let po uvedení prvního iPhonu, můžeme být za nevraživost otců jablečného smartphonu k ostatním telefonům šťastni. Jen díky ní mohl vzniknout tak obrovský fenomén, jakým iPhone bezesporu je. Snad si tedy své renomé udrží i v následujících letech, určitě by si to zasloužil.

iPhone 2G

Zdroj: independent

Dnes nejčtenější

.